Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové chipsy

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kamili Kamili

Snadný

Doba přípravy 103 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 100 min

103 min (3 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie694 kJ /
166 kcal
Bílkoviny2,16 g
Tuky0,54 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na vymaštěný plech. Poté pokapeme každé kolečko citronem. Krok 2: Pečeme (sušíme) ve vyhřáté troubě na 100°C přibližně 100 minut.

Zveřejněno 11. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové chipsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlDO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánové chipsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlDO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

susila jsem banany nekolikrat, ale trva to pekne dlouho, asi 4 az 5 hodin... tak me prislo, ze to nema cenu...tak je jim jenom v jejich prirozenym stavu. Ale dobry jsou, tojo:yes:

Andrej, nejlepsi snad je toston.Jasne , ze se musi delat z bananu( platanu), ktere vubec nemaji chut bananu naopak, syrove jsou primo nechutne, nebot jsou plne taninu a tzv. se lepi na jazyk.

Chipsy pochádzajú zo zóny Karibského mora, kde sa na ne používa iný druh banánov - Plátano macho. Sú obrovské, šupa je zelená a po nakrájaní ich ešte treba stlačiť. Proces smaženia je trochu iný, než napr. zemiakové hranolky. To, čo píše Bibinka, by mohlo byť pravdepodobne z takých banánov. Tu sa bežne predávajú, pretože je tu hodne obyvateľstva zo zóny, kde sa tieto Plátanos macho pestujú. V reštauráciách zameraných na tamojšiu kuchyňu sa podávajú ako príloha (to isté z yuky) ku niektorým jedlám (čerstvo smažené) namiesto zemiakových hranolkov (napr. Ropa vieja atď.).

Bibinko a já je kupuju dětem někdy místo bonbónů v Intersparu....jsou výborný. Děti je mají rádi. Když jsem je začala kupovat, stály asi 7 korun....teď jsou, tuším, za 12 korun....takže pořád levnější a zdravější, než pytlík medvídků :-). Sušičku máme, ale banány jsem ještě nezkoušela...prý černají...ale proto asi ten citrón. Tak to zkusím a dávám bodík.:yes:

Kamili, takové chipsy jsme si kupovali před lety v bývalém NSR a tak moc nám chutnali, že nám je příbuzní čas od času posílali,byly v takových pytlíkách, jako jsou u nás slané brambůrky;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Tématické fráze:
sušení banánů v sušičce, jak sušit banány, jak usušit banány, jak usušit banán, sušení banánů, sušení banánů v troubě, sušené banány v troubě, jak sušit banány v sušičce, sušené banány v sušičce, jak sušit banán, jak dlouho sušit banány, susene banany recept, jak dlouho se suší banán, jak sušit banány v troubě, bananove cipsy, suseny banan v troube, sušený banán v sušičce, domaci susene banany, susime banany, domaci suseni bananu

Suroviny:
banán, tuk, citron

Přidat fotografie receptu