Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražniči do kastrůlku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika Kotlarova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie929 kJ /
222 kcal
Bílkoviny4,60 g
Tuky9,99 g
Vláknina11,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 374 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, lehce naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. V hrníčku si připravte omáčku z protlaku, hořčice, sojovky a česneku. Do vymazaného pekáčku si vyskládejte kotletky, potřete je omáčkou na ni poklademe cibuli na kolečka a plátky slaniny. Krok 2: Pečeme asi 40 minut na 200°C přikryté. Občas maso zkontrolujeme a kdyby se připalovalo tak maso podlijeme. Deset minut ke konci maso odklopíme. Pět minut ke konci poklademe sýr a necháme dojít.

Zveřejněno 12. 2. 2013

Poznámka autorky Veronika…

ZDROJ:ČASOPIS ALBERT

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči do kastrůlku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03k3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči do kastrůlku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03k3

Marie

Komentáře (13)

Paráda, moc nám to chutnalo. Opravdu to chutí připomíná ražničí, akorát s tím není tolik práce. Dělala jsem na velkém plechu z 2kg kotlety, takže jsem to pekla radši o chvilku déle. Děkuji moc za skvělý recept 🙂.

Schwebe:děkuji

Strašně moc moc dobrý :-)

onza: moc nechápu ten palec, jistěže je to z wikipedie, to bylo jen na upřesnění, tak co ti na tom vadí? nechápu

onza:jistě - odkaz z wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0p%C3%ADz

Hosta: wikipedie:no:

A hlavně to dělali Gruzínci, Tataři a Římani při nájezdech, neb to bylo jednodušší opékat nad ohněm. Název je fakt zavádějicí, ale proti gustu.....Není to ražniči.

Špíz (z německého Spieß bodec, špíz) je tenká kovová nebo dřevěná tyčka (gastronomická jehla), na kterou se navlékají kousky jídla (zvláště masa) a následně se opékají. Přeneseně se jako špíz (případně ražniči či šašlik) označuje celý pokrm připravený na tyčce.

Veronika Kotlárová 13. 2. 2013 12:48
Jestli jste nepochopily název, tak je to ražniči do kastrůlku. Tudíž to není klasické ražniči. Jani jsem ráda že jsi byla spokojená.

spagetka: taky myslím. Ale to je fuk, dělá se třeba játra na rožňi a taky ji děláme na pánvi. Takže, každý ať si to přebere podle sebe. ;-)

Ražniči a špíz je jedno a to samé, pochutiny připravované na špejli nebo jehle. V kastrůlku určitě nevznikne ražniči :-D:-D:-D

Ražničí to je v každém případě. Maso na kousky na jehle je špíz.

Moc dobré. Podle mne to s ražničím nemá nic společného, snad, kdybychom tu kotletu a slaninu nakrájeli na kousky a napíchali na špejle, ale chuť je vynikající, marináda skvělá. Plus jsem už dala, teď přidávám fotky a příště tu skvělou marinádu využiju na klasické ražničí.;-):yes:

Tématické fráze:
ražniči, ražniči na pánvi, ražnicí recept, ražničí wikipedie, ražničí na špejli recepty, vynikající ražniči, recept na ražniči, jak připravit ražniči, kastrůlek recepty, ražničí z kotlety, razneci, recepty ražničí, kastrůlek-recepty, ražniči bez spejle, marináda na ražniči, omáčka k ražniči, klasické ražniči, raznici v kastrolku, ražniči wiki, ražniči s omáčkou

Suroviny:
kotleta, sůl, pepř, sýr eidam, protlak rajčatový, hořčice, omáčka sojová, česnek, cibule, slanina anglická, tuk

Přidat fotografie receptu