Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumové lanýže

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kamili Kamili

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 469 kJ /
2 263 kcal
Bílkoviny25,71 g
Tuky85,12 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy316,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nalámeme a dáme do misky. Přidáme máslo. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a čokoládu a máslo mícháme, dokud se nerozehřejí. Krok 2: Odstavíme a postupně vmícháme rum, kokos, piškoty a 4 lžíce cukru moučky. Třeme, dokud se hmota nespojí. Je-li příliš tuhá, přidáme trochu rumu. Krok 3: Z hmoty utvoříme kuličky. Rozložíme je na arch papíru na pečení položený na plechu a dáme vychladit. Krok 4: Zbývající cukr prosejeme na talíř. Na druhý talíř prosejeme kakao. Polovinu kuliček obalíme v cukru, druhou polovinu v kakaovém prášku. Krok 5: Rumové lanýže uložíme do chladu. Můžeme je dát do papírových košíčků.

Zveřejněno 13. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumové lanýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMnv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rumové lanýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMnv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lanýže s rozinkama, tuha rumova poleva, rumová čokoláda, lanýže bez cukru, lanýže z cukru

Suroviny:
čokoláda tmavá, máslo, rum, kokos, piškoty, cukr moučkový, prášek kakaový

Přidat fotografie receptu