Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Suroviny

Porce: 16 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 558 kJ /
3 957 kcal
Bílkoviny114,90 g
Tuky51,95 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,00 g
Sacharidy738,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek". Krok 2: Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme tuzsi, hladke testo, ktere nelepi. Krok 3: Testo i vnitrek misy potreme olejem a prikryte nechame cca 50 minut kynout. Krok 4: Pote z testa utvorime asi 16 bochanku. Testo uchopime, mezi palcem a ukazovackem vytlacime pozadovany kus testa a ukroutime. Prikryte nechame asi 10 minut odpocinout. Krok 5: Z kazdeho bochanku, zaciname u toho, ktery jsme udelali jako prvni, vyvalime placku asi 0,5 cm vysokou a opet nechame prikryte chvilku odpocivat. Chleb je mozne pect v remosce nebo troube. Ja pecu v remosce. Krok 6: Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotnu, kterou take zapneme, ovsem na minimum. Mame tedy vysoky zar z vrchni strany a lehce nahrato ze spodni strany, coz pita potrebuje. Kazdou placku, zacneme u te, kterou jsme rozvaleli jako prvni, v ni zprudka (1 - 1,5 minuty) dozlatova upeceme (neobracime). Pri peceni se placka nafoukne. Vyndame a nechame vychladnout. Na placku netlacime, splaskne sama. Krok 7: V troube peceme pri vysoke teplote. Placky vkladame na horky plech a v horni casti trouby peceme max. 2 minuty. Muzeme skladovat v mrazaku.

Zveřejněno 13. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjEP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pita chléb s čerstvou syrovátkou a žitnou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjEP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Aishinko, jsou super :yes::yes: manželovi jsem se zavděčila :-))

danielle72: Susenou syrovatku jsem niky nezkousela, ale myslim si, ze to nebude problem. Stejne tak i kupovana.

+ bodík:yes::-K A jde to i z "nečerstvé" kupované syrovátky? Nebo ze sušené?

:yes::-))

No super nápad,zužitkovat syrovátku!!!!Pitu máme moc rádi.:yes::yes:

Tvůj pita chléb vypadá velmi dobře!!:yes:+

Chléb pita jsem nikdy nejedla:-).Má to asi jinou chuť než chléb,že?Budu muset jednou vyzkoušet:-)):yes:

Cleverka: Jsou vazne dobre..diky..:-K:-K

jarka skrobakova: dekuji..:-K:-K

chleb pita je moc fajn dobrůtka, máš je krásné Aisho:yes::yes:;-):-K

Hmmm:-*, ty musí být výborné:-p:yes:

Tématické fráze:
celozrnný pita chléb, jak využít syrovátku, pita chleba, žitné bochánky, celozrnná pita, kupovaná pita, pita chleba recept, chleba se syrovatky, pita houska, jaká je teplota v remosce, pečeme ze syrovátky, chléb pita recept, pita chleb recept, pita chleba se semínky, pita chléb, celozrný pita chleba, celozrny pita chleba recept, veka z celozrnne zitne mouky, pita chleba recept sladka, celozrnný pita chleba

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná žitná, syrovátka, voda, olej olivový, sůl, droždí sušené, cukr

Přidat fotografie receptu