Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné hovězí na brusinkách

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 921 kJ /
1 654 kcal
Bílkoviny233,04 g
Tuky16,80 g
Vláknina57,60 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,20 g
Sacharidy101,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru. Krok 2: V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky masa ze všech stran. Zasypeme tymiánem, bobkovým listem, kmínem, jalovcem a novým kořením a chvíli společně restujeme. Krok 3: Opečené maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple. Krok 4: Do výpeku nyní dáme všechnu nasekanou zeleninu (kromě kapusty) a opečeme. Krok 5: Maso vrátíme do hrnce, osolíme a opepříme. Přidáme všechno ostatní koření a zalijeme troškou červeného vína. Chvíli vše dusíme a podléváme vínem, aby zelenina změkla a zesládla. Krok 6: Nakonec guláš podlijeme asi 2 dcl vroucí vody (podle objemu hrnce – aby se maso netopilo, ale bylo ponořené), přiklopíme pokličkou a necháme na velmi mírném plameni probublávat asi hodinu a půl. Krok 7: Po této době sporák vypneme, přimícháme nakrájenou růžičkovou kapustu a necháme dojít. Krok 8: Guláš necháme ideálně rozležet do druhého dne. Velké koření za pomocí pinzety vyndáme a můžeme podávat. Přílohu nechám na vás. :o)

Zveřejněno 15. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné hovězí na brusinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9XZz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné hovězí na brusinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9XZz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Promiňte, ale ta fotka s tím chlebem příliš lákavá není...
Já bych ji smazala.

To mi nějak uniklo :-p:-p:-p, u nás naopak růžičková kapusta jede, brusinky :-p:-p:-p, ukládám na oběd :-D:yes::yes:
Jo a dám červenou cibuli, nějak líp nám jede ;-);-)

Děkuji za body, je zvláštní, že růžičková kapusta moc lidem nejede - neznám snad nikoho kromě sebe, kdo by ji měl rád :) Jinak malý salát jsem k tomu měla taky :yes:

:yes::yes: já bych si k tomu určitě udělala zeleninový salát:-p

Voňavé hovězí, bude to určitě dobré:-p:yes:, jen ty růžičky bych si já vyměnila za něco jiného;-)

hezký receptík, mě by chutnalo určitě:-p;-) i bez přílohy;-):yes:

Tématické fráze:
hovezi maso na brusinkach, hovězí na tymiánu a brusinkách, hovězí brusinky, hovězí na cibuli a brusinkách, hovezi kližka na brusinkách, klizka na brusinkach, hovězí kližka s brusinkami, hovězí s brusink, maso na brusinkách, hovězí, brusinky recept, hovězí na víně a brusinkách, recept na hovězí na víně s brusinky, hovězí maso na červeném víně a brusinkách, brusinka zelenina, hovězí na brusinkah, aby kližka změkla, recept hovězí na brusinkách a podlévane červeným vínem, dušené hovězí s brusinka, hovezina brusinkách, hovězí maso na brusinkách a víně

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, víno červené, mrkev, celer, kapusta růžičková, brusinky sušené, jalovec, koření nové koření, bobkový list, kmín mletý, paprika sušená sladká, skořice mletá, koření hřebíček, badyán, tymián, sůl, pepř, sádlo

Přidat fotografie receptu