Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 118 kJ /
745 kcal
Bílkoviny17,28 g
Tuky49,61 g
Vláknina12,82 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,80 g
Sacharidy53,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny. Krok 2: Potom mlieko zlejeme, pridáme paradajkové pyré, horčicu, olej, soľ a korenie, premiešame a dáme do chladu cez noc odstáť. Krok 3: Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme žľazy s celou omáčkou, prilejeme vývar a pomaly dusíme asi 20 minút. Krok 4: V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme k žľazám, premiešame a necháme asi 15 minút pomaličky variť. Krok 5: Odstavíme a ochutíme jemne octom.

Zveřejněno 15. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXoj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXoj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vaclav Fronek: kupujeme celé jahňa, ktoré si dávame do mrazáku:-D Aj s vnútornosťami. A keďže sestra toto nemusí, máme žľazy z 2 jahniat :-D;-)

Býčí jsem už dělal. Na omajdu i jako řízek, ale že se dají sehnat JEHNĚČÍ to ani nevím. Snad někde v oblasti kde se více pěstují ovečky ? Ale máš +bodík 5

Týý jo!! Terezko, býčí jsem už dělala, ale tyhle jehněčí jsem ještě snad ani neviděla!!:-O

Já žlázy ještě nikdy nedělala, ale lákají mne:yes:+

tejaja:Terezko, ty řádíš na samý večer, že by jako taková inspirace před spaním:-?:-D Mám ráda žlázy býčí, tak proč ne jehněčí, když je to obojí se stejnou funkcí že;-) Máš 3.boda:yes:

srettka: :-D:-D:-D

srettka: :-D:-)):-p

tejaja:bože, mě tie guľe načisto oslepily:-O, že jsem si popletla i druh přežvýkavce, z ovčího batolete jsem udělala mladého býčka:-O no, ty rumbakoule mě nesvědčej:-8:-))

srettka: :-D:-D:-D:-D:-D

srettka: :-D:-D:-D jahňa, teda chlapček od ovečky :-D:-D:-D

O DÝÝÝJO:-O to jsou guľe:-O ty jsou sloní??:-)) páč esli je nosíl býček, tak tahal snad po zemi, ne?:-))
fajnšmekrum dobrou chuť, bejčkům oupřímnou šoustrast:-8:-D

Tématické fráze:
jehněčí žlázy, ovčí žlázy, ovci zlazy, ovci zlazy recepty, recepty ovci zlazy, kozí zlazy recepty, jehněčí žlázy recept, ovčí žlázy jídlo, beraní žlázy recepty, jehněčí žlázy recepty, jehněčí na hořcici, jehněčí žlázy, recepty na beraní žlázy, beraní žlázy recept, pečené ovčí žlázy, ovce s hořčičnou, ovčí žlaza, mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?, ovčí zlazy recept, čištění jehněčí žlázy

Suroviny:
jehněčí žláza, mléko, pyré rajčatové, hořčice francouzská, sůl, pepř, olej, vývar, cibule, česnek, mléko, mouka hladká, olej, ocet,

Přidat fotografie receptu