Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí stehno s tapenádovo paprikovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 213 kJ /
290 kcal
Bílkoviny5,40 g
Tuky12,34 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehno zbavíme kůže a šikmo nařízneme po obou stranách, opepříme, osolíme a posypeme sušeným česnekem. Krok 2: V míse smícháme Tatru, tapenádu, grilované papriky, koření a sůl.
Směs rozmixujeme ponorným mixérem.
Stehno v ní pořádně vymáčíme a vmasírujeme marinádu do zářezů.
Necháme v marinádě naložené do druhého dne. Krok 3: Druhý den stehno vyjmeme, zlehka očistíme od marinády. Krok 4: Rozpálíme pánev, dáme na ní olej a osmahneme stehno ze všech stran.
Výpek zalijeme vodou, přihodíme bujon a odvaříme. Krok 5: Do pekáče nakrájíme cibuli na drobno, vlijeme marinádu, přilijeme odvařený vývar.
Posolíme, opepříme, posypeme ještě troškou česneku a promícháme.
Dáme opečené stehno, přilijeme tak půl sklenky vody a dáme přiklopené péct na 150°C cca na hodinku. Poté maso obrátíme, pokud by ubylo víc tekutiny, dolijeme a pečeme do měkka.
Ke konci sundáme zakrytí a necháme při 180°C krátce zapéct povrch masa. Krok 6: Hotové maso vyjmeme.
Směs z pekáče přelijeme do kastrolu a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké husté omáčky.
Nakonec dáme kousek másla pro zjemnění a lesk a promícháme.

Maso naporcujeme, přelijeme omáčkou a podáváme s oblíbenou přílohou, dělala jsem s rýží.

Zveřejněno 15. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehno s tapenádovo paprikovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMvv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehno s tapenádovo paprikovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMvv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Tapenáda je pasta z olív, prevažne čiernych, ale zo zelených tiež existuje. Jej domov pôvodu je Provansálsko, bohaté na olivy, aj keď nie tak bohaté ako Španielsko, kde tapenáda tiež nie je zvláštnosťou.
V žiadnom páde nie je z rajčín (ani sušených).

x.XXX.x::-D:-D ještě, že už je dopoledne!!:-D Streti, budu se muset mrknout po těch Tapenádách, slyším to poprvé, ale mám dojem, že něco takového jsem zahlídla v Lidlu. No, uvidíme.;-)

Moc pekne pokoukanicko..to musela byt lahoda..:yes::yes:

Šmarjápanno, že já na to vůbec koukla :-( teď hlady okusuju propisku, ještě dostanu vynadáno, že plýtvám spotřebním materiálem :-O
Krása :yes::-K

Super suroviny na marinádu, stehna radši kupuju už vykostěná;-). Bude to moc dobrý:-p:yes:

Sretti, tak to bych si mlaskla ihned, i když je pomalu noc:-p Dávám ti 7.boda:yes:

Moc hezký recept:yes:+

Ukládám,moc se mi to líbí :yes::yes::yes::-p,brzy zrealizuji :-))

Moc pěkný recept.:yes::yes:

Krása veliká:-p:-):yes:+4

mně se také líbí recept a foto nádhera :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Pěkný recept :yes:

Tématické fráze:
krůtí stehna spodní recept, krutí spodní stehno recept, krůtí spodní stehna, krůti spodni stehna recept, krůtí spodní stehno, krůtí stehno spodní recept, krůtí spodní stehna recepty, spodní krůtí stehno, grilované krutí stehno, krůtí stehno spodní, nakládaná krůtí stehna, krůtí stehna na paprice, krůtí stehno na paprice, krůtí stehna na paprice, krůtí stehno recepty, krůtí stehna na paprice recept, krůtí stehna recepty, krůti spodní stehno recepty, krůtí stehna recept, krůtí stehna

Suroviny:
stehno krůtí, cibule, tapenáda, paprika sterilovaná, mléko tatra, česnek sušený, olej, bujón, pepř, sůl, česnek sušený, máslo

Přidat fotografie receptu