Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Novohradský vepřový plátek

Máme pro vás jeden z dalších receptů na oblíbenou klasiku. Novohradský vepřový plátek můžete připravit z kýty či z kotlety, nebo také z bůčku. Tradičně se podává s rýží, ale jako přílohu můžete vyzkoušet i těstoviny nebo brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie633 kJ /
151 kcal
Bílkoviny4,11 g
Tuky5,97 g
Vláknina4,65 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy19,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Krok 2: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji. Krok 3: Plátky vyjmeme a ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme mouku a chvíli restujeme za stálého míchání jako jíšku. Cibule nesmí zhnědnout. Krok 4: Zaprášíme paprikou, rychle zamícháme, necháme jen zpěnit a ihned zalijeme vývarem nebo vodou. Krok 5: Za stálého míchání necháme chvíli vařit, pak vložíme zpět maso, přidáme lečo, nakrájené podušené žampiony, a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Krok 6: Nakonec přidáme sladkou smetanu. Krok 7: Podáváme s rýží, výborné jsou i těstoviny nebo vařené brambory.

TIP: Jak správně připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 16. 12. 2008

Poznámka autorky Merylas

Dá se použít i libovější bůček nebo plecko. To by se připravovalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě, a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Tento recept bývá častou klasikou v jídelnách a meníčkových restauracích. Na jednu porci se počítá 100 až 120 g masa. Já připravuji na hlubší pánvi, je to rychle hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Novohradský vepřový plátek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31mR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Novohradský vepřový plátek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31mR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

:yes:

Marie Švarcová 20. 2. 2017 23:20
:yes::yes::yes::-K

Výborný moc jsme si pochutnali.

Výborné jedlo... :-p Dnes už robím druhýkrát .. Podarilo sa perfektne. Dakujem za recept :-D

Karel Drlík 12. 12. 2015 11:49
Díky za recept , postup mi připomíná recept na potopené řízky s tím rozdílem že se nejdřív opačně v trojobalu obalí,osmaží a dají na pekáči do troby s tím že leží do poloviny ponořené do vývaru pokryté plátkem anglické na 30-40 minut.Řízky dosáhnou toho jako autorka mysulka.Přesný název je Utopené řízky.To obalování byla šílená patlačka,strouhanka-vejce-mouka.Poslední operace končila že všechny prsty jsem měl polepené od trojobalu.Byl to souboj a ne klidná příprava.Nakonec jsem zvítězil,přesto pravdu sdělím.

Renca866: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu, jsem ráda, že chutnalo:-K

Uvařeno :-) a je to opravdu výýýýborné.Bodík letí.Dala jsem místo žampiónů houby jak již někdo zmiňoval a nemá to chybu :-);-)

Recept mám moc ráda, dělám stejně pouze nepřidávám žampiony:yes::-K

Výborná klasika, děkuji za připomenutí našeho sobotního oběda.

alus.s: Alenko, moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu:-8:-*:-K Dlouho jsem Tě tady neviděla:-*

včera jsem vařila, pochutnali jsme si. Jen jsem musela omáčku více zahustit, můj ji má tak raději, ovšem mě by stačila jako ta co má Merylas, tu bych si také s chutí dala :-p bodík letí

:yes::-)):-Krasne!

Moc dobré,včera jsem vařila k večeri a bylo pochváleno. Posílám bodíka a díky za recept:yes:;-)

Mysulka, jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal.;-) A děkuji za přidanou fotečku:-K

No teda to mě láká ;-);-);-)

:yes:Merylas, dnes jsme měli oběd podle Tvého receptu a moc jsme si pochutnali:yes:
Přidávám fotku, ale není moc povedená, byla jsem ráda, že jsem to vůbec stihla vyfotit, přítel už mi to bral pod rukou;-) ale mám i za něj poděkovat za recept, bylo to opravdu moc dobré a určitě jsme nedělali naposledy:-K:-K
Samozřejmě přidávám bodík:yes:

Natuzz, děkuji, receptík posloužil alespoň jako základ. ;-)

super moc dobre sice jsem to mela jinaci nez na obrazku nemela jsem doma zeleninu k lecu tak jsme improvizoval dala jsem klicky+fazolove lusky hrasek a zaden houby jsem alergik ale bylo to chutne moc dobre bodik dany udelali jsemsi svoji obl.ryzi jasminovou smicanou s indickou no a dotet si olizujem prsty:-))):-K

Jahůdko, děkuji:-8:-K:-* Jsem ráda, že jsi přidala moc pěknou fotečku:yes:

Vyzkoušeno, výborné, což jsem podle ingrediencí očekávala. Zakápla jsem ještě trošku citr.šťávou. S lečem vařím ráda, protože pokrmu dává šmrnc, že není potřeba přidávat žádný bujon. :-p:-p:-p;-):yes:8

Všem moc děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal a jídlo chutná:-K

BilgisJB 9. 8. 2010 22:42
Tento recept dělám velice ráda a často,nedávám žampiony ale čerstvé houby,když nerostou mam sterilované (vlastní).Mohu v této roční době,kdy rostou jen doporučit,nemá to chybu:-p:-p a dále po vyjmutí plátků dělám vše jak je psáno,ale zapékám v troubě a podávám s brambor.knedlíkem.:-*:-*
tento recept je famozní a nemá chybu:-K:-K:-K

naprosto noblesní záležitost!!!mooc dobré a jednoduché..jen místo žampionů jsem dala steril.hrášek a pecka tzaky ...doporucuji!!!:-K

Tak zítra se pustím do vaření tohoto papáníčka.Tak dám vědět,jak to dopadlo,ale podle ohlasů to bude skvělá bašta....:-O

Tak tento recept my poslala Marta mailem,jako tip co uvařit k obědu a moc nám chutnalo,posílám bodíka:yes:

Klasika, to je vždy žádané!:yes:

jejda...toto okamzite pada do oblubenych...zase hospodska klasika na nezaplatenie

Jani R. - zas máš co dělat z kýty ;-);-)

jasně úúplně obyčejný jídlo, no co na tom je ... no právě že je obyčejný český a prostě se dělaj boule za ušima a vo tom to je ....:-p;-):yes:

:-8 Jen aby chutnalo. Někdo by řekl obyčejné jídlo, je to fakt klasika, ale mám moc chutná.

U mě máš jedničku, protože muž slintá u obrázku, do konce týdne uvařím.:-p

Tématické fráze:
vepřový plátek, vepřové plátky recepty, novohradské maso, veprove platky, novohradský řízek, vepřový plátek recept, novohradske platky, recept veprove platky, novohradská pečeně, novohradské vepřové maso, vepřove platky recept, novohradska veprova kyta, novohradská vepřová plec, recept na vepřové plátky, novohradská kýta, vepřový plátek recepty, veprove platky na prirodno, recepty vepřové plátky, vepřová kýta na prirodno, vepřový plátek na přírodno

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, paprika sušená sladká, cibule, žampióny, lečo sterilované, mouka hladká, smetana na vaření, vývar masový

Přidat fotografie receptu