Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Cipísek" - krkovice plněná restovanými játry

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 510 kJ /
839 kcal
Bílkoviny5,46 g
Tuky84,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy12,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra orestovat na špeku a části cibule, osolit, opepřit. Krok 2: Plátky krkovice rozklepat mezi foliemi. Osolit, popaprikovat (lze okořenit i jinak-třeba hořčicí), rozdělit játra, spíchnout párátky. Krok 3: Do pekáčku oloupané, pokrájené brambory, zbytek cibule, osolit. Navrch připravené kapsy z masa. Krok 4: Podlít vývarem či vodou, péci poměrně zvolna v troubě (cca 150°). Lze nejprve přikrýt, pak dopéci odkryté, jednou obrátit. Já jsem pekla bez přikrytí a kontrolovala. Pokud si schováváte výpek z vepř. pečeně apod., doporučuji vřele trochu přidat.

Zveřejněno 16. 2. 2013

Poznámka autorky Alexiss

Touto dobrotou mě jednou překvapil přítel po příchodu z práce. Prý to kdysi vařili v nějaké hospodě na Jičínsku (proto zřejmě ten název). Podobný recept jsem tu našla až po uvaření a vyfocení, tak mě nekamenujte, malé odlišnosti tu jsou. Jíme s tatarskou omáčkou a salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Cipísek" - krkovice plněná restovanými játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJ1Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Cipísek" - krkovice plněná restovanými játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJ1Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

jo, kdo může játra, tak si určitě velmi pochutná:yes::-D

Děkuji za příznivé ohlasy. :-):-K

Krkovičku mám rada, nie je suchá...pekný nápad s tými pečienkami.:yes:
Uvažujem, či nemám v mrazničke kuracie pečienky. Lebo krkovička by sa našla, tú kupujem vo väčšom množstve, ak natrafím na peknú. Každopádne si rec. ukladám.

Alexiss:;-):yes: díky:-)

rebeka: neopékám, upeče se vše najednou dost dobře :yes::-))

U nás se Cipísek běžně dělá a složení, jak píšeš, spíš vepřová játra, ale není chybou použí jiná:-p:-p:yes::yes:
Rebi já osobně dopředu neopékám, jo ale fakt to chce péci pomalu

hmm.. vypadá to dobře;-):-p:yes: takže přímo dát závitek na brambory..neopékáš napřed na pánvi:-?;-)

Tématické fráze:
plnéná vepřová krkovice, plněná krkovička recepty, plněná krkovice, vepřová krkovice plněná játry, plněná krkovice recepty, vepřoví cipísek, krkovička s játry, krkovice s játry, krkovice plněna játry, vepřová krkovice plněná, krkovička plněná játry, vepřova krkovice s jatry, plnena vepřová krkovice recepty, plněna krkovice recept, krkovice s játry a cibulí, vepřová plněná krkovice, recept na krkovičku cipísek, recepty z jatry, rec.veprova krkovice, krkovička plátky kuřecí játra recept

Suroviny:
krkovice vepřová, játra, cibule, slanina, špek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, brambory

Přidat fotografie receptu