Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí zatažené porce

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie82 kJ /
20 kcal
Bílkoviny0,54 g
Tuky0,12 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře si rozporcujeme, nebo koupíme rovnou nějaké připravené kusy, opláchneme, vysušíme a osolíme z obou stran. Krok 2: Do pekáčku si dáme olej, na něj naskládáme porce kuřete které potřeme olejem ještě z vrchu a posypeme červeným curry, dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C odkryté na 15-20 minut, aby se maso zatáhlo (odtud ten název receptu). Krok 3: Po této době pekáč vyndáme zalijeme vodou, aby bylo dost šťávy, přikryjeme a znovu strčíme do trouby na dalších 15-20 minut. Mezi tím si nakrájíme pórek na kolečka (bez sytě zeleného kusu ke konci), rajče na kousky a žampiony na plátky bez nožiček (ty dáme třeba do polévky). Krok 4: Po uplynutí doby na pečení zasypeme smíchanými nakrájenými surovinami a po 15 minutách znovu zalijeme vodou do které nejdříve zamícháme Sosenfix (nebo Solamyl), aby nám šťávu mírně zahustil. Krok 5: Je-li třeba dosolíme a dáme odkryté dopéct, aby mělo kuřecí dobrou kůžičku. Pak už jen naservírujeme a můžeme ozdobit čerstvým pórkem.

Zveřejněno 16. 2. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Jídlo jsem podávala s rýží, ale šlo by jako přílohu dát s různě připravenými bramborami. Nám moc chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí zatažené porce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GK0K

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí zatažené porce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GK0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

no bodejť by nechutnalo:-D jsou tam samé dobré věci:yes::-D nemám ještě červené kari:-// budu se muset poohlídnout;-)

Hezky šťavnatá bašta:-p:yes::-K

:-p:yes::yes::-K

Jana Pá: Janinko, nic si z toho nedělám, na rozdíl od některých jsi chápavá a díky;-):yes:nemáš ani v povaze zbytečně rejpat:-D,
nakonec splést se může každý´jsme jenom lidé.....

:-D Bibi o nic nejde, já to pochopila hned;-), jinak podobné kuřecí kousky dnes peču:yes:

:-D:-D:-D Sama nad sebou se tu směju, co jsem to napsala:-D Je to Sosenfix, je opraveno a omlouvám se.

Bibinko, když jsem si přečetla název, první, co mě napadlo bylo, že vám kuře někam zatáhli pidíci;-):-))

Bibi určitě chybku se Smetafixem opraví;-):-)

SMETAFIX????????? To je ztužovač šlehačky .... na kuře????

... znám FixAmyl - obdoba Solamylu ;-);-);-)

Smetafix je ztužovač šlehačky a obsahuje cukr. To jsem nevěděla, že se ztužovačem šlehačky dá zahustit šťáva u pečeného kuřete.:-O

Samozřejmě se ke konci odkryje:-D ale úplně nejdříve se dá zatahnout, aby nevytékala šťávička, potom se peče přiklopené a potom se odklopí :yes:

Zdeněk: no, většinou se to dělá naopak, peče se zakryté a na konci odkryje

Každému je jasné, že dá kuře do rozpálené trouby zatahnout, a potom přiklopí, toto už snad ani není možné

Stačí přidat fotku k pečenému kuřeti po milionté :no::-(( a do komentářů připsat červené curry :no::-//

Tématické fráze:
sosenfix, porce z kuřete, co je smetafix, co obsahuje smetafix, fixamyl recepty, ztužovač šlehačky smetafix

Suroviny:
pórek, rajče, žampióny, curry, olej, voda, sůl

Přidat fotografie receptu