Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové závitky s paprikovým krémem a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 641 kJ /
631 kcal
Bílkoviny48,98 g
Tuky45,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 156 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustové listy očistíme a spaříme vařící vodou. Krok 2: Mleté maso osolíme a opepříme. Krok 3: Na změklé listy rozdělíme maso a zavineme do závitků. Krok 4: Na dno zapékací misky dáme trošku oleje a poskládáme do ní připravené závitky. Krok 5: Potřeme je paprikovou pastou, přidáme rozpůlená rajčátka a posypeme nakrájenou cibulí, případně přidáme kousek jemně pokrájené kapusty. Podlijeme troškou vody, osolíme, zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby / 160 -180 °C /. Dusíme cca 40 minut. Podáváme s vařeným bramborem, posypané jemně nakrájenými zelenými natěmi.

Zveřejněno 18. 2. 2013

Poznámka autorky maris

Závitky jsem hledala, ale podobné jsem našla pouze zelné, proto přidávám jako nový recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové závitky s paprikovým krémem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBrm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové závitky s paprikovým krémem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBrm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: moc děkuji za vyzkoušení a krásnou fotku:-K, Já takový " drsňák" nejsem,:-D, ale o tom vaření je -každý podle své chuti a určitě vám chutnalo;-):-)

Výborný lehký oběd, pro drsňáky je fajn přidat Karolinu reaper do rajčat. My jsme měli jako přílohu batáty. A ještě kedlubnový bešamel. <3

Nádhera:yes::-p

Ještě jednou děkuju:-):-K

Krásná fotka dobrého jídla:-* Taky bych asi volila spíš ty papriky čerstvé, ale jinak :yes:

Tohle je Maruško už od pohledu nádhera;-):yes:

takové jídlo já moc ráda:yes::-D

Vše již bylo řečeno, co dodat? Prakticky i všechny podobné závitky jsou u nás oblíbené.:-p;-):yes::yes::yes:

Krásně připravená chutná bašta:-p:yes::-K

:yes:Krásné fotky a dobré jídlo!:yes::-p:-D

Děkuju za hezké komentíky a za bodíky,:-)) když někdo vyzkouší, udělá mi velkou radost;-):-)

Petra Kořistová: děkuju za názor, já bych asi taky preferovala čerstvou papriku, ale neměla jsem ji, proto jsem použila ten paprikový protlak a myslím, že to nebyla špatná volba. Je asi pikantnější než čerstvá paprika a tu celkem nevýraznou kapustu dobře docbutil:-)

Petra Kořistová 18. 2. 2013 19:05
Paprikový pretlak nás príliš nenadchol, kedysi sme ho kúpili ho v obchode s maďarskými potavinárskymi výrobkami (ten istý ako na fotografii). Je to asi preto, že sme zvyknutí na čerstvé papriky a čerstvú zeleninu vôbec po celý rok a tak pretlak (podobne ako rajčinový) čerstvú zeleninu dokonale nenahradí.
Napriek tomu je recept vyskúšateľný (aj keď ja by som nahradila paprikový pretlak čerstvou paprikou, ktorá veľmi dobre kombinuje s cibuľou). Takúto kombináciu používame často tak v surovom stave ako aj do varenia.

:yes: vypadá to moc chutně :-p ten paprikový krém také neznám, musím se po něm podívat:-K

Máš veľmi pekné nápady...

Tématické fráze:
recept na kapustové závitky v rajčatové omáčce, kapustove zavitky, kapustové závitky v omáčce, kapustové závitky z trouby, kapusta s rajčaty, kapustove zavitky v rajcatove, mleté maso v kapustových listech, kapustové závitky v rajčatove omačce, recept na kapustové závitky, kapustové závitky s rajčetem, kapusta s rajčasty, kapustove listy s rajcaty, kapustove zavitky v troube, lučina kapustové závitky, pečená cuketa s paprikovým krémem, recept -plněný kapustový list

Suroviny:
listy kapustové, maso mleté, krém paprikový, rajče cherry, cibule, olej olivový, sůl, pepř, nať cibulová, nať petrželová

Přidat fotografie receptu