Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřové klobásy

Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými vůbec srovnávat, protože poctivá chuť je zkrátka nenahraditelná.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min bez doby uzení

120 min (120 min příprava, bez doby uzení)

Suroviny pro 1 dávka

Z tohoto množství je cca 30 párů klobás.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie59 354 kJ /
14 186 kcal
Bílkoviny779,00 g
Tuky1 230,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 2,86 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bůček nahrubo rozkutrujeme na prát spolu s masem z plece. Okořeníme, pálivou a sladkou paprikou, mletým pepřem, prolisovaným česnekem, solí, přidáme 200 ml vody, příp. Country koření. Řádně promícháme. Krok 2: Natlačíme dávkovacím příslušenstvím robotu do přírodních střev. Přes noc necháme přes v chladu. Krok 3: Udíme cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50 °C, poslední hodinu při 80 °C.

TIP: Jak se dělí vepřové maso

Zveřejněno 18. 2. 2013

Poznámka autorky Alexiss

Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti.Ze syrové směsi lze též udělat placičky, opéci na pánvi, tak se ochutná, je-li dobře ochucená. Také výborná náplň do masové rolády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřové klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLyG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřové klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLyG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Dělali jsme téměř stejné..:yes:.jen bez toho Country koření...Přidala jsem foto ...pokud nevadí..

No krucinál a co ty špejle? :-D Klííd, to byl ftip. Ty se tam asi zatoulaly :-D Jinak tedy to vypadá jako u nás :-D Taky jsme to tak měli :-D Až na ty buřty :-D

dobry den .rad bych zkusil udělat vaše klobasy ,jen nevim jaky poměr kořeni mam dat?:-O

klobásky jsou super zítra je dělám už popáté,zkusil jsem i country koření poměr 10g na 1 kg masa a ty jsou snad ještě lepší

No, kdo podle tohoto rcp (bez udaného množství surovin) udělá dobré klobásy, tak to je borec;-)

-Tak se brouzdám netem a koukám sem,za tejden budu zabíjet 3 prasce,boha škoda ich zožrat...jak tvrdil major Haluzka ale když ten chtíč po žrádle je tak sylnej!
Ne jen hledám nějakej recept na klobásy tak zkusím tenhle dělám podobně .ještě kdyby někdo měl recept z rakouska na myslivecké jednou sem měl přímo směs v balíku a já blb ten pytlík zahodil a pak mě došlo že je na něm receptůra jak je správně nadělat.
Narovinu takové jsem ještě v životě nežral a už asi nesežeru jak to bylo dobré no fantazie.
Ze zabíječky mám klobási nejraději jednou jsme měli supr přísun masa a tak sem to nasekal asi 10přepravek jen se po nich zaprášilo prodaval sem to za 180kč/kg-pak sem zaslech jen pomluvu tak mě to mrzelo .Prý sem drahej tak sem jen nato kupte si ve slevě za 25kč u tesku ty sou akorát.
Tak kdyby někdo věděl ten mysliveckej recept dejte info.jinak sem sem zabloudil včera kuli králíkovi a dnes tu dřepím celej den a díky Vám slintám jak bernardýn.:-p

O děkuji :-8

pavel.h: Gratuluji :yes: a tiše závidím... :-K

Tak klobásky jsou hotové a jsou výborné příště někdy musí udělat zase.:yes::yes::yes:

Ludmila Filipova 29. 11. 2017 10:25
pavel.h: prosím vás kolik množství koření se dává? Dekuji

Tak už jsou v kouři :-p

No jasně že dám vědět už se těším na to jak to bude v mé dřevěné udírně . Tak v udírně se už hodinu topí hned jak bude vytopená ta tam jdou a jestli chcete tak sem vložím fotky dokumentace ta musí bít akorát musím zjistit jak a můžete slintat semnou.

pavel.h: Držím palce, aby dopadly skvěle :yes::yes::yes: Úplně cítím tu vůni z uzení :yes::-* Dej vědět ;-)

Tak mi to nedalo a skusil sem udělat tyto klobási,dneska sem je připravil a zítra ráno jdou do udírny ta sem zvědavej jak dopadnou.

Pavel: Děkuji moc za rady. Už jsem to omrkla na netu...narážečku si objednám z netu a střívka mám domluvená si kdykoliv objednat u místního řezníka. Cena je 4kč za metr, tak to je super a bez poštovného. Hned jak budu mít volněji, tak se do nich pustím a potom také dodám fotku s výsledkem. :-K

jitule: Ta plastová věcička se jmenuje narážečka a je k dostání tam, kde jste koupila mlýnek, nebo kde prodávají plastové doplňky do kuchyně. Jinak střívka se prodávají v balíčcích, tedy si nemůžete vybrat, kolik metrů a centimetrů jich potřebujete. Má to jedinou výhodu, pokud je nespotřebujete, stačí zbytek zasypat solí a dát do lednice. Pozor při nákupu na průměr střívek! Většinou se prodávají ta slabá střívka a to jsou klobásy slabé jako vinná klobása, nebo trampské cigáro. Kupujte střední velikost, jako na jitrnice, pokud chcete mít klobásu velikosti čabajky. Dobrou chuť ;-)

Kde se dá prosím sehnat ta plastová věcička na mlýnek, kterou se střívka plní? Moc díky.
Recept vypadá velmi dobře a fotky bááááááječně! Určo vyzkouším. Jo a ještě...kolik metrů střívek je potřeba na tuto dávku z 5kg masa? Dííííííííky.:-K

:-):yes:

Člověk neví, které by si vybral. Tyhle, nebo některé z podobných..všechny budou skvělé.:-p

no, co k takové nádheře říci:yes::-D nic víc než mňam;-)

Tak jsme se do toho dnes zase pustili, přidala jsem fotky nabíjení do střev, aby to bylo kompletní. :-):-)):-D

Kde jsou ty časy,když Poděbrady byly na srdce,teď jsou i na žrádlo,jak já závidím.........;-):-D:-D:-D:-D:-D

Co na to říci ???? To jen koukám a se zavřenýma očima vzpomínám na to, když jsem byl mladší a s tatínkem /i když jsme prasátko nekrmili, ale masíko kupovali tehdy bůček za 18,.Kč/kg/ nakládali ,udili (udírna stále doma je postavená, ale nevyužitá), klobásky dělali a i další dobrůtky. Nyní již dělám jenom sulc a tlačenku. Někdy domácí prejt, ale jen na pekáč a ne už do střívek. ACH JO. Jinak tobě přísluší minimálně +bodík 4 , když už nemohu více.

Tak si to uzij, budu tez vpominat!!

Jitkas: Tak zítra, mám na to NV, a bude i domácí chlebík, pokud se povede. :-)

x.XXX.x: U kamarádky v Poděbradech, a teď k tomu jdu zadělat na chlebík.
magdalenka: Bůček a plec, brzy budou Velikonoce, dělám nádivku z 15 vajec...
To jsem ráda,že se mi to povedlo,já tu taky někdy po večerech slintám na notebook... :-p;-):-8

spagetka: jasné, že znám a sporadicky sa s ním stretávam a rada...:-D

magdalenka: majdi, neblbni, ty znáš búček light? :-O:-O:-D:-D:-D

Alexiss: veľmi rada...a dobre vidím - údite aj nejaký bôčik light?

Nemam slov, az zacnes pozivat, vzpomen na nas!!

Alexiss: tyyyyyy jedna! To tu mám do rána umřít hlady? :-//
Jo a na jaké adrese si říkala, že to přesně udíte? Hlídá zahrádku pes? Je tam vysoký plot? :-D

Tématické fráze:
recept na domácí vepřové klobásky, domaci vepřove klobasky, klobasy recepty, domácí klobásy, vepřové klobásy, recept na domácí uzené klobásy, domaci klobasy recept, vepřové klobásy recept, domací klobása, domácí klobása recept, jak spravne udit klobasy, jak udit klobásy, jak udelat domaci klobasy, jak udělat klobásy, recept na domaci klobasy, domácí uzené klobásy recept, recept na klobásy domácí, nejlepší domácí klobásy, jak se dělají klobásy, domací klobasi

Suroviny:
bok vepřový, plec vepřová, sůl, voda, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, koření country, česnek,

Přidat fotografie receptu