Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové maso

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 730 min Doba přípravy: 720 min Doba tepelné úpravy: 10 min

730 min (720 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 411 kJ /
576 kcal
Bílkoviny83,20 g
Tuky19,19 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,11 g
Sacharidy17,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malinké kousky. Přidáme chilli omáčku, sojovou omáčku, vajíčko, skořici, solamyl, promícháme a necháme 12 hodin marinovat. Krok 2: Pak ještě malinko dosolíme a do rozehřátého oleje vkládáme lžící směs, kterou roztáhneme do tvaru placiček. Krok 3: Smažíme zprudka z každé strany cca 5 minut.

Podáváme s libovolným zeleninovým salátem, popřípadě s opečenými bramborami.

Zveřejněno 19. 2. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj FB uživatelka "Dobrou chuť"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2J0M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2J0M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Zdravím z Karviné, paní Jano! :-) Recept jsem objevila až teď po letech, ale určitě vyzkouším, protože s masem se skořicí už mám zkušenost. :-D Připomnělo mi to totiž posledního Silvestra. Jako každoročně jsem dělala z plece segedín a já, hloupá, jsem si nevzala brýle a místo červené papriky jsem na maso nasypala hojně skořice, i když mi později bylo divné, že jsem ji při tom necítila. Přes kilo masa a já na to přišla až po přidání kys. zelí! Strašně jsem se vyděsila, měla jsem pozvaného hosta. Nicméně, přidala jsem papriku a světe div se, guláš byl výborný a kdybych se (pro jistotu) nepřiznala, nikdo by tu "tajnou ingredienci" ani neuhádl! :-D

Astheart: :-D:-D:-D:-D Jééé, to já jsem zas pro změnu kdysi dala do kvašáků místo soli cukr :-D. Uvědomila jsem si to hned na druhý den a tak jsem to slila, opláchla a přidala tu sůl. No a byly to ty nejlepší kvašáky, jaké jsem kdy udělala:-! :-).

jerica:;-)

Jani , suprové, tiež používam škoricové drievko :-) :-K :yes: ;-)

Navir: jéé, děkuji :-):-8

Teď na mě vyskočil tento recept z náhodných a protože takovéto věci teda fakt můžu, tak ukládám a brzo zrealizuji. Skořici jsem zatím dávala jenom na pečené kuře, kde udělala nááádhernou křupavou krustičku, ale toto bude zase nová zkušenost.
Teda, vidím, že za chvíli budu mít oblíbené ze samých receptů Jany Remkové :-D

Ivana79: Děkuji!!! Jsem ráda, že chutnalo!!:-)

Jani,tak ti pridávam fotečku,nemám to síce také krásne ako ty:-8 ale bolo to výborné:-p:yes:Pridala som do marinády ešte mletý zázvor,nech je to pikantnejšie a ešte jedno vajce,lebo sa mi to najprv rozpadávalo.Bod som už udelila;-):yes:

Ivana79: Budu se těšit;-)

Jani,idem marinovať:-ppotom dám vedieť ako to dopadlo:-Dale určite to bude bašta:-)

:yes::-))Nápadíte.....

marianneL: Budu ráda!!;-)

marianneL 21. 2. 2013 00:20
vyzkoušíme,ozkoušíme,napíšeme:-p

jarka skrobakova:;-)

to bude ukrutánské dobrotisko, mám uloženo :yes::yes::-K:-p

magdalenka: Já znám ten recept. Ikdyž tam nemám komentář, dala jsem Terezce bod. Magdi, mám někde tady ty fazolky, je to recept od A. Mačingové, nejsem si jistá, ale myslím, že jsi ho i komentovala. Pokusím se ho najít:-D

Jana Remkova:do fazuliek?:-O
Mrkni sem, aj toto je dobré...http://www.toprecepty.cz/recept/6690-kure-na-skori...

magdalenka:;-), dávám ji i do zelených fazolek;-)

Poznám kura pečené so škoricou a je to veľmi chutné. Nepochybujem, že tieto placičky sú tak isto skvelé.:yes:

Děkuji všem za milé komentáře a určitě vyzkoušejte;-)

vypadá to ukrutně krásně;-):-p:yes::yes:

:yes: zvláštní kombinace:-p:-K

Skořici v kombinaci s masem mám vyzkoušenou a musím říct, že mi to moc chutná:yes:

BILKOVAI:Ivetko chuť je vynikající;-)Dělala jsem podle miru sky"Krkovici na skořici"a moc jsme si pochutnali:-p

Jani,marináda i hotová bašta se mi líbí:-p:yes::-K

Hmm, chuť si popravdě vůbec nedovedu představit, ale když Jani píšeš, že to bylo vynikající, tak to musí být pravda, protože máš recepty, které mě nikdy nezklamaly;-):-K

Vypadá to mňamózně,nikdy by mě kombinace masa se skořicí nenapadla :-p:-p:-p:yes::yes::-D

Bežná kombinácia v Maroku.

Na talíři to vypadá jako velký kus masa vcelku,přitom je maso nakrájené na malé kousíčky:-D.Jinak zajímavý recept-maso se skořicí:yes::-)

Nedávno jsem dělal: Sanijet kafta - mlete maso na plechu. Dává se do té sekané taky skořice a musím uznat že opravdu super. Ač jsem to nečekal.:-p

Skořice je vynikající pro diabetiky.Já dělám podobně, přidávám ještě hřebíček.

Jana Remkova: To je jasné, jako se vším...:-)

Tématické fráze:
skořicové maso, maso se skořici, maso na skořici, maso se skořice, maso na.skorici, maso a skorice, skořice na maso, recept na trhané maso se skorici, top recepty maso skořice, pečené maso se skořicí, pečené maso skořice, recept pečené maso se skořicí, skořicové vepřové placičky, vepřové skořicové maso, zajímavé recepty maso, skořice do masa, recepty maso skořice, skořicová omáčka, mleté maso se skořicí, zajímavý recept maso

Suroviny:
kýta vepřová, skořice, omáčka chilli, vejce, solamyl, omáčka sojová, sůl, olej

Přidat fotografie receptu