Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné koláče (buchty)

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bystrouska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 230 kJ /
4 596 kcal
Bílkoviny100,84 g
Tuky232,85 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 539 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy513,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme v ní důlek, do kterého vlijeme vlažné mléko. Do mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Poté přidáme vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Těsto dobře propracujeme a necháme kynout na teplém místě alespoň 2 hodiny. Krok 2: Po vykynutí tvoříme koláče nebo buchty a plníme je mákem, tvarohem nebo povidly. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem, (buchty rozehřátým tukem). Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15 minut (každá trouba peče jinak, proto musíme koláče i buchty během pečení kontrolovat).

Zveřejněno 21. 2. 2013

Poznámka autorky bystrouska

Recept jsem našla před lety na www.recepty.cz,kam jej vložila paní Jana Povolná. Autorka také píše, že prášek do pečiva se do těsta dává proto, aby pečivo bylo vláčné i druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné koláče (buchty)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlGy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné koláče (buchty)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlGy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Koláče jsem nikdy nedělal ale jednoho dne bych se na ně chtěl vrhnout a udělat klasické české koláče jako od babičky. Musím jim potom dát ochutnat, ať sami ohodnotí tento recept a pokud jim bude chutnat, tak sem ještě dám vědět.
Gustavo Woltmann

O víkendu jsem vyzkoušela a jsem trošku zklamaná. Těsto jsem udělala podle receptu, jen jsem dala na doporučení a skutečně vynechala bílky. Zaskočilo mě, že v postupu není zmíněný olej, který ale v ingrediencích najdeme. Nicméně nezapomněla jsem na něj... Náplň byla tvarohová a povidlová. Čekala jsem jemné nadýchané těsto, výsledek ale bohužel vypadal jinak. Těsto je spíš křupavé, trošku tužší - i když uznávám, že chuti se nedá nic vytknout.

hezké je máš:-);-):yes:

:yes::yes::yes: souhlasila bych s těmi bílky.;-)

Jsou hezké,ale mám letitou zkušenost - pokud se dají do těsta i bílky, vždycky jsou kynuté výrobky druhý den tuhé. Prášek do pečiva pomůže maximálně rychlejšímu startu kynutí. Do kynutého těsta dávám vždy 2/3 másla,1/3 sádla,asi 2 lžíce oleje,2 lžíce rumu a pouze žloutky. Buchty jsou vláčné i za 3 dny,pokud tedy nějaké zbydou. :-)

Koláče to je moje :-))
+

vypadají krásně :-K

Tématické fráze:
výborné koláče, výborné koláčky, výborné buchty, kynuté výborné rychlé buchty s mákem, buchta bez prášku do pečiva recepty, rychlé výborné buchty s mákem, koláčky z prášku do pečiva, výborné koláče recept, recept na vyborne kolače, buchty a koláče recepty, koláče z prášku do pečiva, buchty koláče, vyborna buchta, buchty z prášku do pečiva, recept na výbornou buchtu, buchta bez prášku do pečiva, nove recepty na kolače a buchty., koláče výborné, recept na vyborne buchty, recepty na výborné buchty

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, vejce, olej, cukr, prášek do pečiva, droždí, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu