Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěnky na cibuli

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

exczech

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 894 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny112,04 g
Tuky66,35 g
Vláknina5,34 g
Cholesterol 266 mg
Sodík 286 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy29,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájejte na plátky, naklepejte. Osolte, opepřete a zlehka potřete hořčicí a poprašte moukou. Krok 2: Sádlo rozehřejte na pekáči nebo na pánvi, kterou lze dát do trouby a plátky na něm po obou stranách zprudka osmahněte, aby se maso zatáhlo. Poté je dejte bokem. Krok 3: Do sádla dejte na jemno nakrájenou cibuli, osmažte do zlatova, přilijte trochu vody, přimíchejte protlak a vraťte maso. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo. Krok 4: Pečte do změknutí při 190 °C, často polévejte a přidávejte vypečenou tekutinu, aby bylo maso stále zlehka ponořené. Krok 5: Na konci nechte tekutinu vypéct, aby se vytvořila hustší šťáva. Krok 6: Můžete podávat s hranolky a volským okem nebo s rýží.

Zveřejněno 22. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěnky na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1qv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěnky na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1qv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Výborný oběd l, dcerka si pochutnala jen jsem upravila bez lepku. Místo klasické mouky jsem dala kukuřičnou a výborný fakt. V tlakaci jsem vařila skoro 45 minut (vepřové) a maso je úžasně rozpadalo, příště udělám z hovězího ;-)

Nezlob tě se na mě, ale protlak tam nemá co dělat. Nemá to noc společného s vynikající chuti omáčky. ;-)

Jennadysi: trocha rajčatového protlaku se dává v podobných jídlech jako zahušťovadlo, funguje to dobře, ne jako dochucovadlo, skoro to tam není znát....

Paule, dnes jsem vařila podle tvého receptu;-), jen šťávy jsem musela udělat víc, protože dcera si k tomu přála těstoviny. Jinak jsme si moc pochutnali, všechny ingredience spolu moc pěkně chuťově ladily.
Dovoluji si Ti sem přidat fotku, aby recept nebyl bez fotky tak smutný, pokud Ti bude vadit, klidně ji smázneme.
A bod:yes:

k cibulce přidávám na proužky nakrájený vyuzený valašký špek. Hovězí maso není tolik suché a taky to krásně voní.:-)):yes:

Moc pěkný receptík,dělám podobně,ale ne v troubě,určitě vyzkouším:yes:

Moc pěkné, dělám prakticky stejně. :-):-p

Tématické fráze:
hovězí rostena, rostenky v troube, hovězí roštěná v troubě, hovězí roštěnky na cibulce, roštěná na cibuli, hovezi rostenky, hovezi na cibuli, hovězí na cibulce, roštěná v troubě, hovězí roštěná s cibulkou, hovězí roštěná recepty, rostenka v troube, rostenky, hovězí maso recepty do trouby, roštěnky z trouby, hovězí roštenka, recepty hovězí roštěnka, hovězí roštěná plátky recept, hovězí roštěná recept, hovezí roštěnky s hranolky

Suroviny:
roštěnec hovězí, cibule, protlak, sádlo, mouka hladká, hořčice plnotučná, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu