Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinová bublanina

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 944 kJ /
2 138 kcal
Bílkoviny56,04 g
Tuky25,68 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,61 g
Sůl0,63 g
Sacharidy416,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme jednu šlehačku, jogurt, olej, 2 vejce, pak vmícháme asi 15 dkg cukru a mouku s jedlou sodou, vznikne řidší těsto, které rozetřeme do vystříkaného plechu (cca 25x40). Na toto těsto zlehka rozetřeme tvaroh, který jsme ušlehali s tekutou šlehačkou, pudinkovým práškem, zbytkem cukru a jedním vajíčkem. Poklademe ostružinami, které jsme nechali pocukrované trochu rozmrznout a pečeme cca 30 minut na 170°C. Můžeme samozřejmě použít jakékoliv jiné čerstvé, zmrazené nebo kompotované ovoce. Díky tenké tvarohové vrstvě tolik nepropadne ke dnu.

Zveřejněno 22. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

bystrouska: to jsem ráda, že vám chutnalo, dělám taky s různým ovocem, klidně i švestky a drobenka

Bublanina byla moc dobrá, ačkoliv místo ostružin v ní skončilo mražené hroznové víno z loňské sklizně:-D. Ostružiny totiž v mrazáku už žádné nebyly:-O.Ale i tak nám chutnalo a těsto s krémem samotné je moc dobré:yes:. Přidala jsem nějaké fotky a bod:-K.

Majka: trvanlivou šlehačku jsem použila, protože jsem doma jinou neměla, můžeš jakoukoliv smetanu s vyšším procentem tuku, cca 2 dcl, místo jogurtu můžeš zakysanou smetanu, mouku snad hladkou ano - pokud bys měla i hrubou, zkus namíchat. Dej o trochu víc sody nebo prášku do pečiva, můžeš i v tom základu ušlehat se smetanama jen žloutky a z bílků sníh - improvizaci se meze nekladou:-D

Ostružiny nemám, ale mám borůvky vyzkouším:yes::yes:

Na upeceni bublaniny se chystam uz hodne dlouho,ale bydlim v zahranici a nevim presne co je to trvanliva slehacka a tady nemaji polohrubou mouku.Mohu pouzit hladkou?:-D

No, já bych možná nějaké ostružiny měla ještě zavařené, narozdíl od Laďky;-):-D:yes:

jituš a na ostružiny mám jít do Jizerek ve 2 metrech sněhu jak????? :-/:-/ Já vím, kdo byl rozumný, dal je do mrazáku nebo udělal ve vlastní šťávě;-):-D:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bublanina s ostruzinami, ostružinové víno recept, bublanina s ostružinama, bublanina se sodou, recept na ostružinovou bublaninu, recept na ostružinové víno, mražené ostružiny, bublanina z ostružinami, bublanina s jedlou sodou, mražené ostružiny recepty, bublanina s pudinkovym praskem, mražené ostružiny recept, recepty z ostružin, bublanina, ostružinová bublanina s tvarohem, ostruzinová buchta, rychlá ostružinová bublanina, ostružinová zavařenina, ostužinová bublanina, bublanina z bílého jogurtu

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr hnědý, soda jedlá, jogurt bílý, šlehačka trvanlivá, vejce, olej, tvaroh ve vaničce, pudink karamelový, ostružiny

Přidat fotografie receptu