Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crostini di fegato - tousty s játrovou pomazánkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 292 kJ /
548 kcal
Bílkoviny45,22 g
Tuky25,61 g
Vláknina4,73 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 565 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy17,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce s olivovým olejem dáme cibulku nakrájenou najemno, lžíci kaparů, ančovičky a necháme chvíli restovat. Krok 2: Přidáme pokrájená játra, zalijeme vínem a podusíme. Krok 3: Když jsou játra opečená (tak, aby po rozříznutí byla uprostřed červená), odstavíme z ohně a rozmixujeme na patté – pěnu. Krok 4: Veku si opečeme, očesnekujeme, potřeme pěnou a ozdobíme cibulkou.

Zveřejněno 23. 2. 2013

Poznámka autora evosheek

Crostini s kuřecími játry, jsou klasickým předkrmem v toskánské kuchyni. Crostini di fegato se připravuje téměř v každé rodině na miliony způsobů a každá rodina je přesvědčená, že právě její recept je ten jediný správný. Vždyť i veronské rody Monteků a Capuletů byly původem z Toskánska. A jejich odvěká zášť se týkala právě receptů na Crostini di fegato. Montekové nikdy neodpustili Capuletům šalvěj, kterou tito do Crostini di fegato přidávali. Romeo si nemohl vzít Julii jen proto, že žádný Montek by při svatební hostině šalvěj v Crostini di fegato nepozřel.

V každém případě, hlavní složkou jsou kuřecí játra. Dále můžete přidat cibuli, řapíkatý celer, mrkev a petržel. Buon appetito!

http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Crostini-di-f...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini di fegato - tousty s játrovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6GM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini di fegato - tousty s játrovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6GM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
veronské špagety, veronské špagety recept, recept veronské špagety, recept na veronské špagety, recept s jatrama, toskánské crostini, crostini s kuřecími játry, veronské špagety recepty, crostinni, toskánská játrová pomazánka, játra jako tousty, játrová pomazánka, zapecene tousty s jatrou, crosiny, špagety fruti di mare s italem, kuřecí na toskánský způsob, s italem v kuchyni játrová pomazánka, celer s jatrama, bageta s játrovou, recepty na toskánský způsob

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, ančovičky v oleji, víno bílé, vývar, kapary, olej, bageta, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu