Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný medovník

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 865 kJ /
3 075 kcal
Bílkoviny63,19 g
Tuky47,69 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 4,32 g
Sůl0,44 g
Sacharidy591,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne tmavnout pořád mícháme, hlavně od spodu, stačí stěrkou, nemusíme šlehačem. Krok 2: Jakmile je v barvě karamelu, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Krok 3: Potom přidáme mouku a hrst ořechů a uděláme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice. Krok 4: Potom vyválíme na pečící papír 5 plátu ve velikosti plítkého talíře. Zkoušíme podle toho talíře. Krok 5: Potom pečeme placky jednu po druhé na 180 stupňů a čas není přesný, musíme dost hlídat. Někomu stačí 8 minut, někomu 5 minut. Krok 6: Hned jak upečeme každý plát, položíme na něj opačně talíř, a podle něj obkrojíme kolečko. Musíme hned po upečení, aby se pláty nelámaly. Krok 7: Až upečeme a okrájíme, zabalíma každý vychladlý plát zvlášťdo alobalu, aby zustal měkký. Já nechávám takto zabalené pláty v lednici do druhého dne. Krok 8: Placky peču večer. Ráno si udělám krémy. Smíchám máslo se salkem, to je první krém. Potom kysanou smetanu a cukr. Krok 9: Nachystáme si placky a začneme mazat. Napovrch placky krém 1 a na každý spodní stranu plátu krém 2. Tak až do poslední placky, kterou namažeme už jen krémem 1 a ten také rozmažeme po celém obvodu medovníku. Krok 10: Potom z těch okrojků co jsme okrájeli uděláme posypku (pomeleme) a posypeme medovník. Je to docela piplačka,ale stojí to za to.

Zveřejněno 24. 2. 2013

Poznámka autorky mardosa

Tento receptík jsem získala od p.Novotné.Je odskoušený a fakt výborný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXj5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXj5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vyzkoušeno a je opravdu výborný.<3

Vynikající ;-) chutná jako originál :-K

super recept,vůbec se mi do toho nechtělo,takový patlání,ale nakonec sem se donutila a dneska pro velkej uspěch opakuju,nemá chybu,je lepší jak koupený,hnedka je to hotovo,jeden den upeču,druhej den máznu a třetí den ho sežereme:DDD
PROSTĚ BEZKONKUREČNÍ:-K

Krásně se dělá,když je těsto tužší,dá se přidat mléko,ale nemusí se.....záleží na tom .....a pak ta lahoda...no super:yes::yes::-K

Terusa:Dva dny? Tak to by neměl šanci ;-)
Recept se mi líbí :yes::yes: :-p určitě vyzkouším :-K

Děláváme podobný, jen už neděláme krém z klasického salka ale z karamelového a je to chutnější :)A když se nechá odležet ze dva dny tak je to uplná chutovka :)

Noo luxus

rebeka:už jo :-D:-D

medovníček.. hmmm:-*:-*:-p:yes::yes: a foto řezu by nebylo:-8:-?:-D;-)

:-p:-K:yes: +3:yes:

téééda, ten vypadá luxusně, hned jsem si ho hodila do oblíbených a jak se mi bude chtít, tak ho vyzkouším :-*

Tématické fráze:
výborný krém do medovníků, medovník, medovník hned měkký, měkký medovník, rychlý medovník recept, medovnik recept, krém do medovníku, hned mekky medovnik, rychlý medovník, recept na medovnik, krem na medovnik, medovník z platu, medovník s povidly, recept na hned měkký medovník, medovník s celými ořechy, výborný krém ze salka, výborný krém do orechu, top recepty medovník, vyborny medovik, recept na rychly medovník

Suroviny:
mouka hladká, cukr, ořechy, tuk hera, med, mléko, soda jedlá, vejce, máslo, salko, smetana zakysaná, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu