Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 865 kJ / 3 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,19 g |
Tuky | 47,69 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 4,32 g |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 591,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne tmavnout pořád mícháme, hlavně od spodu, stačí stěrkou, nemusíme šlehačem.
Krok 2: Jakmile je v barvě karamelu, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
Krok 3: Potom přidáme mouku a hrst ořechů a uděláme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice.
Krok 4: Potom vyválíme na pečící papír 5 plátu ve velikosti plítkého talíře. Zkoušíme podle toho talíře.
Krok 5: Potom pečeme placky jednu po druhé na 180 stupňů a čas není přesný, musíme dost hlídat. Někomu stačí 8 minut, někomu 5 minut.
Krok 6: Hned jak upečeme každý plát, položíme na něj opačně talíř, a podle něj obkrojíme kolečko. Musíme hned po upečení, aby se pláty nelámaly.
Krok 7: Až upečeme a okrájíme, zabalíma každý vychladlý plát zvlášťdo alobalu, aby zustal měkký. Já nechávám takto zabalené pláty v lednici do druhého dne.
Krok 8: Placky peču večer. Ráno si udělám krémy. Smíchám máslo se salkem, to je první krém. Potom kysanou smetanu a cukr.
Krok 9: Nachystáme si placky a začneme mazat. Napovrch placky krém 1 a na každý spodní stranu plátu krém 2. Tak až do poslední placky, kterou namažeme už jen krémem 1 a ten také rozmažeme po celém obvodu medovníku.
Krok 10: Potom z těch okrojků co jsme okrájeli uděláme posypku (pomeleme) a posypeme medovník. Je to docela piplačka,ale stojí to za to.
Zveřejněno 24. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXj5
Moje poznámka
Výborný medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXj5
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 7 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 16 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 22 minutami
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 6 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 7 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 7 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 7 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 8 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 9 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 10 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 10 hodinami
Tématické fráze:
výborný krém do medovníků,
medovník,
medovník hned měkký,
měkký medovník,
rychlý medovník recept,
medovnik recept,
krém do medovníku,
hned mekky medovnik,
rychlý medovník,
recept na medovnik,
krem na medovnik,
medovník z platu,
medovník s povidly,
recept na hned měkký medovník,
medovník s celými ořechy,
výborný krém ze salka,
výborný krém do orechu,
top recepty medovník,
vyborny medovik,
recept na rychly medovník
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
ořechy,
tuk hera,
med,
mléko,
soda jedlá,
vejce,
máslo,
salko,
smetana zakysaná,
cukr moučkový
Komentáře (11)