Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Cheesecake s bílou čokoládou je luxusní záležitost, která zaručeně uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Tentokrát pro vás máme recept na jeho pečenou variantu. Náplň je svěží a zároveň sladká díky bílé čokoládě, která k nakyslým malinám skvěle pasuje.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 65 min

125 min (60 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 669 kJ /
4 940 kcal
Bílkoviny146,99 g
Tuky315,96 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 2,28 g
Sůl4,78 g
Sacharidy369,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky s mandlemi rozmixujeme v sekáčku. Přidáme máslo, mléko a smícháme do konzistence drobenky. Pokud by se drobila, přidáme ještě trochu mléka. Nakonec zapracujeme javorový sirup. Krok 2: Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, okraje vymažeme máslem a sušenkovou směs rovnoměrně vmačkáme po celé ploše formy (můžeme rozprostřít i do stran - cca 1 cm vysoko). Krok 3: Dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na cca 180 °C. Korpus po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Náplň: V míse rozetřeme cukr s mascarpone, ricottou, sýrem a zakysanou smetanou a přidáme vejce. Vše důkladně promícháme do hladkého krému. Krok 5: Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme do krému. Pokud rozpouštíme v mikrovlnce, je nutné čokoládu hlídat a rozpouštět postupně, aby nehrudkovatěla. Krok 6: Na vychladlý korpus nalijeme směs, uhladíme a dáme péct do trouby, vyhřáté na 160 °C, na cca 45-50 minut. Troubu se snažíme po dobu pečení neotvírat. Cheesecake by měl být po vytažení z trouby na krajích pevný, ale ve středu ještě stále rosolovitý (ne tekutý!!!), po mírném zatřesení s formou by se střed měl ještě mírně klepat. Pokud se zdá být střed ještě tekutý, vrátíme do trouby a chvíli ještě pečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 7: Maliny necháme rozmrznout (lze použít mikrovlnná trouba, režim rozmrazování). Maliny můžeme nechat ještě trochu studené. Krok 8: Želatinu připravíme podle návodu na sáčku a ještě horkou zalijeme maliny. Důkladně promícháme a pomalu vlijeme na cheesecake. Tím, že jsou maliny ještě studené, mírně ochladí želé, které začne rychle tuhnout. Nestihne se tak vsáknout do náplně a nerozlije se do stran po obvodu dortové formy. Krok 9: Celý dort dáme nejlépe přes noc vychladit do chladničky. Krok 10: Před podáváním nožem opatrně oddělíme náplň od boků formy a odstraníme z dortu pečicí papír.

TIP: Cheesecake - jak udělat pečený i nepečený dezert

Zveřejněno 25. 2. 2013

Poznámka autorky Mirusha

Správně by se měl cheesecake péct ve vodní lázni, ale bohužel i po obalení dortové formy alobalem se může stát, že voda do formy zateče a dort zničí, proto peču tak, že dort dám na mřížku a těsně pod ní dám hluboký plech s vařící vodou. Pokud ale chceme dodržet postup vodní lázně, tak formu pořádně obalíme alobalem, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou tak, aby voda dosahovala do 2/3 formy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AO33

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AO33

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Vyzkoušen na dovolené v Chorvatsku k manželovým narozeninam <3 všichni jsme si moc pochutnali! :-8

pet359: klasická dortové forma

zuzinecka:
Dobrý den, zkoušela jste? Jako jste nakonec dala formu? chci dnes vyzkoušet a také váhám, do jak velké formy.

Výborný recept! Skvěle napsáno :yes:
Měl opravdu velký úspěch :yes:
Děkuji :yes:

Fotka Handiky neodpovídá receptu, mažu.

Vypadá opravdu krásně, jen se do něj zakousnout :-D .... Ráda bych ho vyzkoušela, můžu se zeptat, jaký je rozměr formy? :-) děkuji za odpověď :-) ... posílám bodíka :yes:

:yes:

:-p:yes: mňam, maliny miluju:-K

Joj, nádhera:yes::yes::-K Ochutnat:-?:-? to zmizí na posezení:-D:-D

spagetka: Špagi, "Derby sušenky" jsou takové kakaové, jakoby otřepené, válečky od Opavie.(Autorka promine:-K u nás doma známé jako "hovínka"):-))Jsou v krabici.

:-O:yes::yes::yes::-p

krása :yes::yes::-K:-p:-p:-p hned bych si dala alespoň kousíček :yes::yes::-K

cukrář: Cheesecake ale nemá s tvarohovým řezem tvého typu nic společného... Sušenkový základ je nenahraditelný stejně jako smetanový sýr, který se dává do náplně. ;-) Já přidávám i salko, v tomto případě ho ale krásně zastupuje bílá čokoláda. :-p:yes: Mňam, znám, dělám a bodík dávám. :-D:yes:

Moc hezký recept i foto:yes:+

Tvarohový řez s agarem lze urychlit tak,že do dortové otvírací formy vyskládáme namočené piškoty v rumovém rozvaru(voda,rum nebo aroma a cukr).Dva až tři tučné tvarohy šleháme ručním šlehačem s cukrem(dle chuti)přidáme vanilkový cukr a ihned zašleháme horký agar.(15 g agarového prášku,cukr a 2 dcl ovocné šťávy z kompotu,kterým ozdobíme dort nahoře.Tvaroh nalejeme na piškoty,můžeme také do hmoty vkládat ovoce,hrozny,broskve,jahody apd.Nahoře urovnáme a poklademe ovocem.Dále si svaříme zbytek ovocné šťávy s agarem,pokud nestačí tak dáme vodu,citron.šťávu,můžeme přibarvit a vlažným agarem zalejeme ovoce aby bylo zcela ponořené.Musíme pracovat rychle,protože agar rychle rosolkovatí,ale je lepší než želatina.Krásně se po vychlazení krájí a není gumovitý.Řez vypadá efektně a ozdoběný šlehačkou nemá chybu.Jako korpus lze použít i piškotový dortový polotovar,který mají v každých potravinách.Kdo omezuje tuky,může použít tvaroh netučný,není problém.:-p

Moc pekny recept..:yes::yes:

Maliny miluju ve velkém všude ;-):-p:yes:
Ty Derby sušenky, jsou to ty kulaté? Určitě jsem ten názv v Albertu postřehla, jen teď nevím......

Perfektni postup, nadhera uzasna!!!

Tématické fráze:
malinový cheesecake, malinovy cheesecake z mascarpone, cokoladovy cheesecake s malinami, malinový dort s mascarpone, cheesecake recept, cheesecake ze susenek derby, cheesecake s malinami, malinovy cheesecake recept, cheescake s bílou cokoladou, maliny cheescake, dort s bílou čokoládou, nepečený cheesecake s bilou cokoladou, mascarpone s cokoladou a malinami, malinový cheesecake s mascarpone, dort s malinami a mascarpone, malinovy cheescake, čokoládový cheesecake recept, cheesecake s malinami a bilou cokoladou, cheesecake s bílou čokoládou a malinami, cheesecake malinový

Suroviny:
sušenky čokoládové, mandle, máslo, mléko, sirup javorový, máslo, mascarpone, sýr ricotta, sýr smetanový, smetana zakysaná, cukr krupice, vejce, čokoláda bílá, voda, cukr, želé červené dortové, maliny

Přidat fotografie receptu