Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové „koložvárske“ zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 360 kJ /
1 520 kcal
Bílkoviny68,70 g
Tuky28,32 g
Vláknina56,80 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 4,41 g
Sůl10,79 g
Sacharidy221,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút. Krok 2: V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút. Krok 3: Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka. Krok 4: Do vymasteného pekáča dáme polovicu podusenej kapusty, na ňu navrstvíme polovicu ryže a na ryžu podusené huby. Rozložíme druhú polovicu ryže a na ňu zvyšok kapusty. Krok 5: Rozhabarkujeme smotanu, vajcia, mlieko, zalejeme pekáč. Pečieme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 30 minút, potom odkryjeme a ešte 10 min dopečieme.

Zveřejněno 26. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové „koložvárske“ zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RBEO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové „koložvárske“ zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RBEO

Marie

Komentáře (11)

Zbyněk: cestovinová ryža a tarhoňa nie je to isté ;-) Klasická koložvárska je rozhodne s ryžou, klobásou a mäsom, ale huby do nej určite nepatria. Cesnak do tohto jedla som nedala, myslím, že sa tam nehodí, dominovať má kapusta a huby. Jadnoducho nie do každého jedla patrí všetko. ;-)
Ja mám veľa kapusty a veľa húb, tak skúšam, ako som napísala nižšie :-D:-D Určite to nie je koložvárska, preto je to slovo v úvodzovkách.

Ještě bych doplnil, že v tomto případě je určitě lepší sádlo než olej a doplnil bych trochou kmínu a sekaným česnekem.

Doporučuji místo rýže použít tarhoňu /maďarská těstovinová rýže - dá se sehnat v supermarketech/. Já dělám mix, tzn. klobása, vepř.maso na kostičky a houby. Kdo se chce inspirovat bigosem, může přidat i sušené švestky. Nic se tím nepokazí..:-))

Koložvárské je dobré:yes: tak vyzkouším i hřibové:-p+:yes:

srettka: :-D:-D nemôžeš moja, už niet :-D:-D
Mám v mrazáku ešte niekoľko balíčkov húb a potrebujem zvýšiť spotrebu kyslej kapusty, aby mi ubudlo zo súdka, tak vymýšľam :-D:-D:-D
Ďakujem za komentíky :-8;-)

srettka::-)) necičky ? necky ?:-D
Terezko, paráda:-p:yes:+

Krásne...nemôže byť nedobré...:yes:

Jooj, kolosežralské zelo. . .mnaaam a s hubkami, dobrota velika:-p . . .možu si donesti misticku? Misku? Misu? Lavorek?:-)):yes:

Jednoduché, dobré a syté jídlo:yes:+

:-p:-p mňamka :yes::yes::-K

Hm, tak ukládám, neb úplně cítím tu chuť, mňam :-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zelí s houbami, houbová čalamáda se zelím, madarske zeli s houbami, čalamáda ze zelí s houbami recept, hřibový pekáč, houbová tarhoňa, zelí s s houbami, recept na houbovy pekác, zelí s z houbama, houbová čalamáda s kysaným zelím, recepty zeli, necky na zelí, koložvarské zelí babicovi recepty

Suroviny:
zelí kysané, houby lesní, rýže, cibule, smetana kysaná, mléko, vejce, paprika sušená sladká, sůl, pepř černý, olej

Přidat fotografie receptu