Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mokrá kokosová buchta

Připadají vám buchty na plech příliš obyčejné? V tom případě vás vyvedeme z omylu naším receptem na kokosové řezy, které můžete znát i pod názvem řezy raffaello. Nádherně voní i chutnají po kokosu a díky smetaně jsou neuvěřitelně vláčné.

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 310 kJ /
6 766 kcal
Bílkoviny97,86 g
Tuky346,37 g
Vláknina47,50 g
Cholesterol 623 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy790,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Do mísy dáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a umícháme jednoduché těsto. Krok 3: Těsto rozetřeme na plech do stejnoměrné vrstvy a posypeme kokosem smíchaným s cukrem. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při cca 180-185 °C. Krok 5: Hotový, ještě horký moučník polijeme smetanou, která se do něj hned vsákne. Krok 6: Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Sladké recepty s kokosem

Zveřejněno 18. 12. 2008

Poznámka autorky cathleen

Je jednoduchá a výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mokrá kokosová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krlx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mokrá kokosová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krlx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (89)

pavlina.simr: Děkuji… Já totiž jinou neměla a zjistila jsem to, až když už jsem ji potřebovala… :-D

Moanka: S pařížskou jsem to ještě nezkoušela, výborný nápad:-)

Moanka: díky za zpětnou vazbu i přidanou fotku! :-*:-K

Peču opakovaně, moc nám chutná… <3
Tentokrát jsem ji zalila pařížskou šlehačkou, a je to nejen výborné, ale i pěkné… ;-)

embr23: ano, trouby opravdu často pečou rozdílně. Jsem ráda, že se nakonec povedlo a moučník vám chutnal :-K

Buchta výborná, povedla se :) pekli jsme trochu déle, ale tak to je tím, že máme každý jinou troubu :)
Navrch jsme nalili pařížskou šlehačku a je to luxusní

cathleen: I u nás chutná všem. :-D <3 Určitě zopakuji. :-8
Fajn den přeji a děkuji za recept. :-K

Moanka: to mám radost! U nás chutná i manželovi, který se jinak kokosu zarytě vyhýbá :-D
Děkuji i za fotku!

Moc dobrá. :yes: Malá se po ni mohla “utlouct”. :-D <3

drobnix: tak to je hlavní, že chutnala ;-)

cathleen: já právě nevím, nechápu to,nebo jestli to dělá ta smetana,jak se tam naleje,že jsem třeba na jedno msíto nalila více? ještě píchám párátkem než vyndám z trouby. No ale partner řekl,že to je výborný :-)

drobnix: a co bylo jinak, že se upekla vice:-? Víte to? 

cathleen: děkuji, dnes jsem pekla po několikáté a nahoře hezky "dozlatova" je dobrá zkraju,ale veprostřed je nedopečená. nechápu, těsto jsem dala rovnoměrně do skleněné pečící nádoby.

drobnix: velmi dlouho jsme ji nedělali, takže opravdu nevím, bohužel :-( Velkým odhadem - cca 30 minut? Ale už po 20-25 minutách bych buchtu hlídala, jestli moc netmavne ;-)

Dobrý den, prosím jak dlouho pečete-aspoň odhadem,vím ,že každá trouba je jiná. Děkuji :-K

Výborná

Dělám už podruhé :-*

Dana123: děkuji, Dano, za pochvalu receptu ! :-K

Skvělá buchta. Dělám opakovaně. Moc nám všem chutná. Dana

lucikrejzy: :yes: jsem ráda, že jste ji vyzkoušela. A víte o tom, že si svůj poznatek o cukru můžete u tohoto receptu pro sebe uložit na příště:-? Pod Postupem a pod Přidat do oblíbených...je okénko Moje poznámka ;-)

Výborná, příště zkusím méně cukru.

Gabina: Gabina: moc děkuji ✨

sevcikema@seznam.cz: já bych řekla hrnek 250ml, menší plech tak 20x30 cm

Prosím napište rozměr plechu, na kterém pečete toto množství surovin a kolik ml má Váš hrnek (nebo dejte váhu). Předem moc děkuji 🙋🏻‍♀️

:-)<3:yes::yes: to je oblíbená buchta mého zetě a už 30 let mu ji peču, dceři zase mřížkový koláč -říkáme tomu "vítací pečení " když přijedou na dovolenou :-K

Tak jsem ji dnes dělala v bezlepkové verzi -pro snachu. Místo polorubé mouky jsem dala 1/4 rýžové,2/4 kokosové mouky a 1/4 jemného kokosu.
Dělala jsem z dvojité dávky na velký plech a vypadá že se povedla :-) Je vysoká asi 4,5 cm. Jo a pekla jsem na pečícím papíru. Děkuji za recept:-K


Tak ještě dodatek- druhý den buchta už nebyla:-D

cathleen: Když neodhadnu (nebo neznám) správnou velikost plechu a buchta je nízká, překrojím jí v polovině, jednu část něčím namažu, přiklopím druhou půlkou, vrch nazdobím a tvrdím, že to tak mělo být...;-)

Moc dobrá, rychlá, jednoduchá. Jen jsem ručně zamíchala metličkou. Dávám bod a foto :yes::-).

cathleen : nemáš za co se omlouvat , nečekala jsem,že odpovíš hned dnes,přece jen je neděle ;-)
Jå jsem ale měla na buchtu tak strašnou chuť ,tak jsem nevydržela.
A buchta je ne dobrå, ale výborná :yes: děkuji :-K

Už jsem nevydržela, upekla z poloviční dávky na malý plech,pro zvýšení efektu ozdobila cik cak čokoládou. Tak jednoduchá a tak dobrá :yes:
Další stálice do našeho menu :-)

zdenka.s: Zdeni promiň, o víkendu na počítač pravidelně nechodím. Buchtu jsem pekla párkrát na velkém plechu. Delší dobu už mám ale troubu obsahem hodně velikou, má veliké i plechy a na těch by byla buchta fakt nízká.
Buchtu máme také moc rádi, pochutná si na ní i manžel, který se kokosu jinak obloukem vyhýbá :-D

Jak mi mohlo uniknout ? ????
Jen se pro jistotu zeptám : na jak velký plech je uvedené množství, klasický velký? A pak hned jdu péct,už se těším .Děkuji

Nejvíc nejlepší buchtička <3:yes:

dokonalá buchtička, použila jsem větší hrnek (cca 350 ml) a na menším plechu byla krásně vysoká, klidně by mohla být na klasický plech :yes:
jo a vysypala jsem plech kokosem, ať je to opravdu kokosové ;-)

Je tu taková spousta výborných receptů a moc děkuji :-) Jen jsem měla strach to polít tou smetanou,ale úžasné :yes: :-K

Barbora: 180°C a peču, než se mi zdá hotová - jestli opravdu je, zkusím vpíchnutím špejle.;-)
U hotových, dopečených plátů buchet se jakoby okraje odtahují od plechu.

Dobry den , chtěla bych se zeptat jak dlouho a na kolik stupnu se pece .Předem dekuji:-)

lenkagaj: :-8:-K

je opravdu výborná :-p dávám bodík :yes:

bodlinka: ke šlehání bude určitě chutnější ;-)

Jitule63: Jituš, myslím, že ořechy tam půjdou :-)

bodlinka 5. 5. 2014 09:12
jaka smetana tam ma byt?12 nebo ke slehani?diky;-)

vypadá dost dobře, myslíte že by šla místo kokosu ořechy ? kokos doma nemusíme. Díky za odpověď:-)

Buchta je vynikající , mokrá , sladká , jednoduchá no prostě skvělá už ji zvládnu udělat sama a to je mi teprve 11 :D :) :yes:

buchtička 20. 3. 2014 18:20
Hmm skvěle to vypadá a doufám že to bude dobrý, doufám že si vychutnáme
;-)

VYNIKAJÍCÍ, RYCHLÁ JEDNODUCHÁ MŇAMKA:-D:-)):-O

Na to, že naše rodina není moc na sladké, tak k snídani měl každý na talířku pár kousků (pekla jsem v noci)... :-D
Chutnala nám. Alespoň mám inspiraci co péct na své narozeniny, aby to bylo dobré a zároveň nenáročné :)

Opravdu mokrá a opravdu výborná! :-D :yes: Recept už mám opsaný pro další "použití", děkuju :-K

Tak jdu na ní jsem zvědavá milujeme kokos vlastně všechny buchty když peču tak mám vysypaný plech místo moukou kokosem a je to mnohem lepší...tak dám vědět;-)http://www.toprecepty.cz/recept/3282-mokra-kokosov...

DirectionerGG 25. 4. 2013 13:26
výborný recept akorát jsem to dopekl a chutovka :):yes:

loulinnka: plech vymaž tím, čím jsi zvyklá (třeba sádlem, máslem...) a vysypej hrubou moukou nebo strouhankou.
Nebo ho stačí jen dobře vyložit pečícím papírem. Kokos se sype až NA syrové těsto.;-)

loulinnka 10. 11. 2012 11:54
chci se zeptat,mela bych plech promazat maslem nebo kokosem??? dekuji za radu:-)

mnamozni:-)),ja ji delam min.2x do mesice:yes:

Denisa: peču ji asi na 180°C, délku teď, bohužel, z hlavy neodhadnu. Ale když je hotovo, kokos na povrchu začne trochu jakoby růžovět a můžeš do buchty píchnout špejli - po vytažení musí být zcela suchá, bez nalepeného těsta;-)

Andi:A mužu se zeptagt na jak dlouho a na kolik stupnu se pece? dik

luxus - jednoduché, mňamózní a báječně... Nemá chybu, já přidala rumík a do šlehačky zamíchala granko... díky (PS: sežral se ještě teplý) :-K:-D:yes:

Sary: Do těsta je to asi jedno a navrch bude lepší moučkový ;-)

Prosim, potrebovala bych poradit, ten cukr ma byt moucka nebo krystal nebo je to jedno?:-)

dnes děláme už podruhé, je vynikající a rychlá:yes::-K

Hola, hola cathleen dnes pečou v TV tuto buchtičku, jak paní říkala recept, tak jsem věděla, že je to Tvoje, protože ji peču pravidelně a je to buchtička-jednoduchá a přitom:-p:yes:

:yes: fakt výborná buchta :yes: DOPORUČUJI ;-)

Díky :yes:

;-)ano, přesně tak, jak píšeš.

Smím se zeptat? Takže než se dá buchta do trouby, tak se posype kokosem smíchaným s cukrem a když se z trouby vytáhne, tak se polije tou šlehajdou? ;)

je vyborna, vlazna a rychla, casto pecieme, posielam bodik!!:yes::-*:-*:-*

Buchtu jsem dnes upekla a teď ji máme ke kafíčku. Je to mňamka :-K:-)):yes:

+:yes::yes::yes: včera jsem pekla a opravdu výborná:-p, všem chutnala:-K, navíc provoněla celý byt:-)

Včera upečená, dnes snědená a to jsme na to sami dva!!! :-p
Dávám bodík - výborná :yes: polila jsem jí smetanou s rozmíchaným grankem :-p

Moc dobrá,já přidala ještě lžíci rumu a nastrouhanou bílou čokoládu.Pro nás o mnoho lepší.Jinak díky za recept.:-K

Já ji dělávám taky uplně stejně a docela často, protože je u nás opravdu moc oblíbená:-p Dávám boda:yes:

Teďka jsem ji dopekla. Nádherně voní a skvěl chutná:yes:plusík

tak jsem ji dneska zkusila a je prostě MŇAM :-p ale na můj vkus přece jenom trošku víc sladká. příště zkusím dát míň cukru...:yes:

už je upečeno, moc dobré :-p , jen před podáním musím nazdobit - máme jahody, mandarinky,kiwi a nahoře šlehačka-jak vidno zříti:-!:yes: Takže od nás bodík:-)):yes:

Jiřinko, to si piš !:-D:-D:-D

Díky za vysvětlení Maris,s tou šlehačkou jsou asi ještě lepší že jo?:-O:-8

Mně to tedy nějak uniklo a bez jiřinky bych neznala!:yes::yes:

Jiřinko, jde o tuto kokosovou buchtu, která je všude známá jako Raffaelo. Tady taky byla a kvůli nedorozumění byla omylem smazána a nikdo ji sem znovu nedal ;-):-)

Tématické fráze:
kokosova buchta, buchta s kokosem, rychlá buchta mokrá, hrnková kokosová buchta, jednoduchá buchta s kokosem a šlehačkou, kokosová buchta na plech, výborná kokosová buchta, hrnkova buchta s kokosem, recept na kokosovou buchtu, kokosová buchta se smetanou, kokosove buchty, rychlá kokosová buchta se šlehačkou, kakaová buchta s kokosem, buchta kokosová, kokosova buchta recept, kokosová hrnková buchta, kokosová buchta se šlehačkou, kokosová buchta rafaelo, recept kokosová buchta, kokosova buchta s pudinkem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr vanilkový, olej, tuk, mouka hrubá, kokos strouhaný, cukr moučkový, smetana

Přidat fotografie receptu