Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka se šípkovou

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie634 kJ /
152 kcal
Bílkoviny0,40 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Krok 2: Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme. Krok 3: Vyjmeme a do výpeku dáme najemno nakrájenou šalotku, orestujeme, zalijeme octem, přidáme marmeládu a necháme rozpustit. Krok 4: Přilijeme víno, necháme trošku odpařit a vložíme zpět maso a tymián. Krok 5: Přilijeme v horké vodě rozpuštěný bujón nebo použijeme vlastní vývar. Krok 6: Podlijeme pouze do poloviny výšky masa, přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 180°C. Krok 7: Za občasného podlévaní pečeme přikryté 2,5 hodiny. Krok 8: Šťávu ničím nezahušťujeme, pouze redukujeme na požadovanou hustotu. Krok 9: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.

Zveřejněno 4. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka se šípkovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjpq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka se šípkovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjpq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Dnes jsme dělali, nemá to chybu. Výborný recept. :yes:

AlegroBravo: Moc děkuji za vyzkoušení a zprávu :-K

Líčka se už rozmrazují a zítra jdu na to to uvařit. Doufám, že se mi to povede... :yes:

tip na nákup - líčka kupuji v PENNY u "Zemana", stačí se zeptat prodavaček který den je dostávají - u nás ve čtvrtek, ale asi to bude různé...:-) ps: jsou vynikající, když na ně narazím koupím vždy :-p:-p:-p

Uložím si je, hledala jsem líčka ve vyhledáváči a nenašla jsem tento název, někdy tomu vyhledávači nerozumím, díky Andreo, zkusím podle Tebe, mám je ještě v mrazáku:-K:-K:-K

Určitě dobré,já z nich už dělala guláš,nebyl špatný ale na víně
jim to bude vyloženě slušet:-p:-K:-D:yes::yes:

To je zas skvostný recept, jen teda líčka pravděpodobně neseženu, takže vyzkouším z kližky. Krásná fotka:yes:Přidávám bodík:-K

Jitkas:Jíťo, tak to jsem moc ráda, že sis pochutnala a že bude zařazeno i do jídelníčku;-):-K Díky za vyzkoušení a zprávičku;-)

Uvareno z klizky, jenom jsem trosku obratila postup. Nejdrive podlila vinem, nechala odparit a pak zbytek. Moc dobre to bylo, dlouho jsem nic takoveho nedelala, takze mi to prislo velice k chuti!! Moc dobre a smakozni, budu uzcite opakovat.

Moc pěkná barvička té omáčky;-) no mňam, masíčko sice neznám,ale vyzkouším z té kližky:-p:-p:yes:

Taky se zkusím poptat po líčkách a uvidím co mi řeknou:-)
Andri, to je parádní recept:yes:

Když já se tady od včerejška nedostala, no. Stihla jsem to vidět jen na FB a moc se mi to líbí, Andreo. Jenže ta líčka, no..:-//, nejsouuu!:-((

Holky, no něco obědvat a večeřet musím každý den, ne?:-D

Bahulko a přitom je jak lunt, že?:-O

1974andrea:Vypadá to krásně:yes:, ale kdy to všechno jíte?:-D :-K

:-8líčka....i u nás hodně podražily. Dají se udělat na mnoho způsobů, u nás doma patří k nejchutnějšímu, nejžádanějšímu masu a jak mi řekl pan řezník - není nad guláš z líček:-!
A tahle "šípková" líčka vypadají velice lákavě:-p:yes:

Jitkas (neregistrovaný/á):-D:-D pravda!

Tématické fráze:
hovězí klížka se šípkovou omáčkou, kližka na šípkové omáčce, hovězí na šípkové omáčce, hovězí líčka, kližka se šipkovou omáčkou, jak se připravují hovězí líčka, hovězí líčka cena, hovezi lička se sipkovou omackou, hovězí se šípkovou omáčkou, hovězí kližka na šípkové omáčce, hovězí líčka recept, hovězí líčka na šípkové omáčce, hovězí kližka s šípkovou omáčkou, lička na šipkove omačce, cena hovězích líček, svíčková z hovězích líček, hovězí líčka recepty, líčka se šípkovou omáčkou, hovězí kližka pomalu pečena, kde koupit sipkovou marmeladu

Suroviny:
líčka hovězí, cibule šalotka, marmeláda šípková, ocet balsamiko, víno červené, bujón gelový, tymián čerstvý, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu