Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 210 kJ /
1 723 kcal
Bílkoviny133,23 g
Tuky46,54 g
Vláknina51,00 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,13 g
Sacharidy148,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Krok 2: Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla. Krok 3: Z jablek odstraníme jadřínec a nakrájíme je na kolečka. Krok 4: Na menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Krok 5: Vložíme kolečka jablíček a krátce podusíme - necháme zkaramelizovat. Krok 6: Na talíři posypeme játra fenyklovými lístky. Podávala jsem s rýží, kterou jsem prokládala plátky jablek. Hodily by i opečené brambory.

Zveřejněno 4. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykqP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykqP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Všem velké díky:-):-K

Také mám ráda játra :-p:yes::-K

Krásně naaranžované:yes::yes::yes:Fenykl jsem ještě nikdy nekoupila, asi to budu muset napravit;-)

To je nádhera:yes::-K sice drůbeží játra nemusím a k fenyklu jsem se ještě nepropracovala:-8 ale když čtu ty nadšené ohlasy, hned koupím a vyzkouším;-)

Taky mám ráda fenykl, chutná mi spíš v tom syrovém stavu, díky jeho typické chuti, ale i s masíčkem je moc dobrý. Krásné Maruško:yes:

maris: no, určitě jsi to byla ty;-):-) a to stojí, je výborný:yes:;-)

Děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším.:-K

rebeka: děkuju:-K, nevím, co jsem Tě naučila:-D, ale fenykl stojí za to;-):-))

No, to je krása, čoveče:-O:-O:-O a myslím, že jsi to byla zrovna ty, která mne naučila jíst fenykl, a jsem tomu moc ráda:-K za pár kaček slastný pocit v ústech i bříšku;-):-D:yes:
recept i foto překrásné:-*:yes::yes:

Moc všem děkuju, jsem ráda že se vám recept líbí:-):-K


Sarovka: vařením už není chuť tak výrazná, ale stále tam je;-):-))
srettka - to víš, věže - to je moje:-D
magdalenka : myslíš ?:-)) mně se zdá, že nic moc:-))
matrix - to víš, že bys to nafotil i zblízka;-):-)
Aničko - fenykl vyzkoušej, stojí za to:-p

Paráda, bod posílám ráda :-p:yes:+13:yes:

To je opravdu povedené,hodně zblízka focené,co ?Fotka dělá tady na těch stránkách ,ale divy, já bych nafotil normálně talíř, takhle bych to nezmák nikdy, fenykl a játra, sakriš, to je zajímavý:-p

:-O Tak to je nádhera:yes: Navíc určitě výborná:-K Ukládám. Fenykl jsem nikdy tepelně upravený nejedla. Neztratí svou výraznou chuť:-? Dávám ho jen do salátu.

Krásný recept:yes:+

Tuším už kuchárska múza bozkáva teba...:yes:

no panečku...hotová gastroarchitektura:-O krása... a ty kuchařka, chči stavařka čéče?:-)):yes: paráda:-p

Maruško,tak to je teda parádní bašta:-p:yes::yes:O fotkách ani nemluvím:-K
Na Topkách jsem se naučila jíst řapíkatý celer:-Dpůjdu i do toho fenyklu:-*:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Wow to nádhera fenykl jsem se naučila jíst tady na Topkách:-p tohle bude už od pohledu ňamka:yes::yes:

... já rád játra, ty ráda játra ;-);-);-) Krásné:yes:

Jaruško, Jitko děkuju;-):-K
Jitko, já na fenyklu v poslední době ujíždím, určitě stojí za vyzkoušení, výborný je i v salátech, hlavně v kombinaci s pomerančem,
http://www.toprecepty.cz/recept/18850-ledovy-salat...:-p;-):-)

Teda Maru, to je krásný. Dneska jsem v Lidlu kolem fenyklu šla a neměla jsem odvahu - ještě jsem ho nikdy nejedla a nevím, jak to chutná, ale je to lákavé:yes:

:yes::yes: wow Maruško to je nádhera. Ty jsi úžasná kuchařka:-K:yes:. Moc pěkný recept, já fenykl můžu, krásná prezentace a foto. + bodík :yes::yes::-K:-p:-p

Tématické fráze:
krůti játra na jablkach, krůtí játra s jablky, fenykl bulva - recepty, krůtí játra na sla, jatra na vine s fenyklem, kuřecí játra s fenyklem, jak chutnají krůtí játra, všechno co mám ráda kruti s jablky, krůtí játra recepty, jatra na feniklu, drůbeží játra s fenyklem recept, jak chutná fenykl, recepty z fenyklu bulva, recept fenykl, kuchařka fenykl, krůtí kostky na feniklu, kruti jatra s ryzi e kucharka, krutí játra s jablkovou rýží, kruti, játra s feniklem, jatra s feniklem a brambory

Suroviny:
játra krůtí, fenykl, jablko, víno bílé, cukr, máslo, sůl, pepř bílý mletý, vývar drůbeží, olej olivový

Přidat fotografie receptu