Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený chlebík

Tento dokřupava zapečený chléb vás zaujme skvělou chutí a krásnou vůní. Zářezy v chlebu vyplníme sýrem, šunkou a slaninou. Celý chléb i zářezy potřeme bylinkovo-česnekovým máslem a upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucous- lucous-

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chléb rozkrájíme na kostičky tak, aby spodek zůstal vcelku. Krok 2: Vzniklé mezery vyplníme šunkou, sýrem a slaninou. Krok 3: Chléb pomažeme máslem, do kterého jsme vmíchali česnek, vegetu a bylinky. Máslo můžeme rozehřát, lépe se pak maže a lze ho i nalít do vyřezaných kostiček. Krok 4: Máslem pomažeme i alobal, do kterého chléb zabalíme. Krok 5: Pečeme v troubě cca 20 min na 190 °C s alobalem, poté alobal odstraníme a upečeme dozlatova.

TIP: Oblíbené slané pohoštění

Zveřejněno 6. 3. 2013

Poznámka autorky lucous-

inspirace: stránky na Facebooku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8gG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8gG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Musím znovu napsat hodnocení: výborné a rozhodně zaujme! Na sýr jsem zapomněla, ale i tak to bylo vynikající - s anglickou slaninou a bylinkovým máslem, kterým jsem nešetřila.:yes:

Výborný nápad, doporučuji ne moc měkký chléb, takové ty našlehané - ty se špatně krájí. A bylinkovým nebo česnekovým máslem bych až tak nešetřila :-). Bylo nás 5 holek a všem to moooc chutnalo, jen by to prý chtělo pivko.
Druhý den jsem zbyteček ohřála v troubě a zase bezva! A hlavně je to efektní, když to dáte na stůl!

Dělala jsem včera, jen jsem nekrájela na kostičky, ale pouze na plátky. Vůně nádherná, chutnalo nám. :yes: Přikládám i foto ;-)

Právě jsem dopekla a už pomalu uloupávám, ale musím říct, že netuším jak by se to dalo nějak pořádně porcovat :-/ Ale zatím zkouším uloupávat po kostičkách. a musím říct, že je to vážně mňamka :yes:

Marta008 -já měla druhý den v práci a mňami... bylo to křupavé a vláčné :) :-))

Velice mě zaujala bochníková večeře :-p a chtěla jsem se zeptat jestli je chlebík dobrej i po vystydnutí nebo i druhý den?

zajimaveeee!!! uz jsem to jednou videla, ale nechutnala, musi to bejt super. Mam rada chleba s kdecim, ale takhle do krupava zapeceny musi byt vytecny:-!

Kruela: upraveno ;-)

No chápat se to dá, ale proč to neopravit? Věta máslo smíchané s česnekem, vegetou a bylinkami zní opravdu lépe a nemusí nad ní nikdo tápat, co to vlastně mělo znamenat.:-)

Nadja: přesně tak myšleno :) tak já doufám že se to dá chápat... :-8

Jj, parádní a určitě výborné:yes: Už jsem tenhle nápad potkala na zahraniční stránce na FB, je to asi měsíc, dva....

Hezký nápad :yes:

lucous-: asi by bylo dobré, abys v rcp opravila následující, dost nesmyslnou větu:
3.Pomažeme máslem, do kterém jsme si připravili ingredience.
Rozumím tomu dobře, že pomažeme máslem smíchaným s česnekem, vegetou a bylinkami?

Včera jsem to dala na FB. Měl velký ohlas a mi se moc líbí.;-):yes:

Tématické fráze:
chleba se sýrem zapečený v troubě, bochník chleba zapečený se sýrem, zapečený chleba v troubě, zapečený chleba, zapečený chléb se šunkou a sýrem, starý chleba s česnekem zapečený v troubě, bochník chleba zapečený, zapečený chléb v troubě, zapečený chlebík, zapékaný starý chléb, zapečený chleba se šunkou a sýrem, zapečený chléb, zapečený chleba se slaninou, zapeceny stary chleb, zapečený starý chleba, zapečený chleba s česnekem, zapečený chlieb, zapeceny chleb s cesnekem, obložený zapečený chlebík, zapečený bochník chleba

Suroviny:
chléb, šunka, sýr, slanina, máslo, česnek sušený, vegeta, bylinky, alobal

Přidat fotografie receptu