Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné lívance

Pokud občas dostanete chuť na lívance, vyzkoušejte tyto plněné nastrouhanými jablky, jistě vás jejich chuť nezklame. Posypané cukrem a třeba i skořicí budou báječně chutnat, přidat můžete i trochu lehce oslazené zakysané smetany.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 dávky

cca 30 kusů

2dávky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 591 kJ /
1 814 kcal
Bílkoviny60,22 g
Tuky24,28 g
Vláknina15,70 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 816 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy330,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, jedlou sodu, pudinkový prášek a promícháme. Krok 4: Přidáme kefír a žloutky a vše smícháme hohromady Krok 5: Na olejem potřený a rozpálený lívanečník lžící dáme menší množství těsta, položíme špetku - no, co se nám vejde mezi tři prsty - nudliček jablek a lžící dorovnáme dalším těstem, aby jablka byla zakrytá. Krok 6: Až se lívance propečou z jedné strany, opatrně je obrátíme (můžeme použít dva příborové nože). Krok 7: Na talíři je před podáváním posypeme moučkovým cukrem

Zveřejněno 7. 3. 2013

Poznámka autorky hosta

Z uvedeného množství jsem udělala za chvilku třicet lívanců - nestačila jsem spočítat. Neumím moc pro dva vařit, zbytek půjde do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBR5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Bylo jich sice jako pro celou ulici ale výborné 😀 uložím si

Tohle musí být výborné - mám tady a často dělávám kefírové lívance (bez jablek), milujeme je a ta se těším i na tuhle obměnu:yes::yes:

To bych si s chutí dala Hosti, mám uloženo. Já mám sladké moc ráda :yes::yes::-p:-p:-K

;-) dobrý receptík:yes:rychlovka pro mlsné jazýčky!!!:-*:-O:yes:

dobrý recept, dávám do oblíbených:yes:

hosta: No já si myslím, že zde uvedené recepty jsou tady správně. Pořád jsou to lívance plněné jablky a každý je jiný. Prostě jsou podobné..

Strouhám jablko rovnou do těsta :yes: Mňamka, udělám v sobotu, díky za připomenutí receptu .. máslíčko, skořice.. :-p

Já osobně mám podobně recepty ráda, vždy si vyberu podle svého gusta a nemusím pracně vyhledávat. Pro mě je to přínosem. Jsou podobné, tudíž nejsou stejné. Někdy se stane, že jsou i stejné, což by se stávat podle mě nemělo.

Tak jsem poctivě pročetla všechny "podobné" recepty - no, podobné jsou asi tak, jako kdyby sem někdo dal pečené kuře a v podobných byla všechna kuřata zde vložená. Všechny recepty používají mléko, ne kefír (krom jediného, který Eliza hodnotila jako velmi nepovedený), já dávám polohrubou a ne hladkou mouku, navíc pudinkový prášek. Dovolím si navíc tvrdit, že jablka, která jsou uvnitř, sice mohou dohromady udělat podobnou chuť, ale první "kousnutí" je jiné, je to jako by byly plněné jablečnými povidly. Oladě jsou s droždím.

V Mezinárodní kuchařce to prezentují jako ruské národní jídlo a jmenuje se to Oladě. Není nutné se zdržovat extra přidáváním jablek, když je nastrouháš rovnou do těsta, ve výsledku to vyjde nastejno. Dělám dost často a sypu skořicovým cukrem. +4

Fajnovy napad:-):yes:

FANTAZIE. :-p:yes::yes::yes:

spagetka: no - vždyť já to mám recept po babičce:-))

To jsme snad měli naposled v dětství, :-p:yes:

Tématické fráze:
lívance z jablek, fofr lívance, lívance recept, lívance plněné jablky, oladě, bezlepkové lívance, jak se smazi livance, lívance do mrazáku, livance z podmasli s jablky, jablečné olade, recept na lívance, vsechno co mam rada - recept na lívance, všechno co mám ráda recepty lívance, jak smažit lívance, kefirove livance s jablky, kefírové lívance s jablkem, lívance plněné s jablky, lívance z jedlé sody, olade recept, oladě s jablky

Suroviny:
kefír, vejce, mouka polohrubá, cukr, sůl, soda jedlá, pudink vanilkový, jablko, olej, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu