Plněné lívance
Pokud občas dostanete chuť na lívance, vyzkoušejte tyto plněné nastrouhanými jablky, jistě vás jejich chuť nezklame. Posypané cukrem a třeba i skořicí budou báječně chutnat, přidat můžete i trochu lehce oslazené zakysané smetany.
Suroviny pro 2 dávky
cca 30 kusů
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 591 kJ / 1 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,22 g |
Tuky | 24,28 g |
Vláknina | 15,70 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 330,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 3: Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, jedlou sodu, pudinkový prášek a promícháme.
Krok 4: Přidáme kefír a žloutky a vše smícháme hohromady
Krok 5: Na olejem potřený a rozpálený lívanečník lžící dáme menší množství těsta, položíme špetku - no, co se nám vejde mezi tři prsty - nudliček jablek a lžící dorovnáme dalším těstem, aby jablka byla zakrytá.
Krok 6: Až se lívance propečou z jedné strany, opatrně je obrátíme (můžeme použít dva příborové nože).
Krok 7: Na talíři je před podáváním posypeme moučkovým cukrem
Zveřejněno 7. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MBR5
Moje poznámka
Plněné lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MBR5
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 55 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
lívance z jablek,
fofr lívance,
lívance recept,
lívance plněné jablky,
oladě,
bezlepkové lívance,
jak se smazi livance,
lívance do mrazáku,
livance z podmasli s jablky,
jablečné olade,
recept na lívance,
vsechno co mam rada - recept na lívance,
všechno co mám ráda recepty lívance,
jak smažit lívance,
kefirove livance s jablky,
kefírové lívance s jablkem,
lívance plněné s jablky,
lívance z jedlé sody,
olade recept,
oladě s jablky
Suroviny:
kefír,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
soda jedlá,
pudink vanilkový,
jablko,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (14)