Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biftek chudých s volským okem

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra opepříme a poprášíme solamylem. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a z obou stran je propékáme cca 2 minuty. Játra by měla zůstat uvnitř růžová, ne příliš krvavá. Osolíme až hotová játra, jinak by nám při tepelné úpravě ztvrdla. Krok 2: Na jiné pánvi na oleji připravíme volská oka. Játra s nimi podáváme.

Zveřejněno 8. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek chudých s volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLYL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek chudých s volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLYL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

:yes::yes:<3:-K

No, při prvním pohledu na obrázek v podobných jsem myslel, že Biftek chudých = spálená topinka

taky dělám :-D anglická :-)jen obaluju v mouce a po osmažení sůl, pepř, kečup, hranolky tatarka prostě bašta:-p:-p jen je nemůžu dělat moc často mužíček nesmí vnitřnosti:-(

Vaclav Fronek:V pohodě, jen jsem chtěla objasnit ten název, třeba i pro jiné;-)

1974andrea:Já to dobře chápal. NEBOJ. Ber to jako akademické kecání. Však mne znáš, jsem tokovej žvatlal a reaguju jen na to co mi chutná a to tvoje jídlo je. PROTO VELKÁ POCHVALA a k játrům pokora. Jesli jsi to myslela jako kritika tak to NEBYLO . Je to uznání, chvála, atd.atd.atd jen super.

Vaclav Fronek:Vašíku, já to myslela jako levnou alternativu, kterou si může dopřát každý a častěji;-) A díky:-K

Andrejko. Udělala jsi mi velikou radost. Akorát ten název pro chudé ??? Nejsem velkej boháč, ale játra zbožňuji. Jak vepřová, tak drůbeží. Jalo omajdu a i jen tak jako ty smažené. A moji kluci "jezevčíci", slintají když je dělám.Ne moc dlouho"moc nepotřebují",jinak ztvrdnou. JSI SUPER a máš ode mne +bodík 14

zuzun:ani já jinak nejím, takhle ano, i drůbeží a králičí a ráda:yes:

tohle dela mamka, je to jediny zpusob jak do me dostat jatra!:yes:

Tak vidím, že mnohým z vás pohled na recept oživil něco v paměti. To bylo také účelem a i já mám toto jídlo spojeno s dobou dřívější. Nicméně občas si ráda " zavzpomínám" ;-) Díky všem:-K

Počas gravidity som bola veľmi chudokrvná, musela som do seba dostať nejakou formou železo, okrem liekovej formy. Asi každý druhý deň som si bravčovú pečeň - játra - opekala. Po otočení som plátky len okorenila a osolila. Baštila som s kusom chleba a vôbec sa mi pečienka neprejedla. Mám ju rada doteraz. A krvný obraz som mala potom skvelý...(o škodlivinách v pečeni sme ešte veľa nevedeli)
Máš to pekné, zas...:yes:

Tak já jako paměťník to znám jako játra po anglicku,nejlepší dělali na Betlémském náměstí u Plebána.:-p;-)Jo,kde ty loňské sněhy jsou?;-(
Jinak Andreo děkuji za oživení paměti.:-8:yes::yes:

Když jsme před 20 lety chodili občas na večeře, tak to bylo manželovo oblíbené menu :-D;-) Někdy mu chutnalo, ale někdy to měl, jak podrážku. Tento biftek chudých taky není tak jednoduchý a taky záleží na "mase" ;-):-))

Játra jako minutku jsem mívala a stále mám moc ráda a občas si je udělám, ale jen pro sebe. Maminka dělávaka spíš dušená játra, já ale je měla raději takto :-) Hranolky, tatarka nebo obloha...mňam:-p S volím okem je to pro mne novinka. Dávám bodík:yes::yes:

:yes::-p:-p

Tématické fráze:
biftek z jater, biftek z veprovych jater, volské oko recept, jatra jako biftek, bifteky z jater, vepřová játra biftek, biftek se sazenym vejcem, jak dlouho smazit volsky oko, veprove s volskym okem, biftek s hranolky, vepřová játra na pánvi, biftek s hranolkami, biftek hranolky, biftek s hranolkama, tousty s volským okem, hranolky s volskym okem, volská oka, belémský pepř, jatra biftek, maso s volim okem

Suroviny:
játra vepřová, pepř, vejce, solamyl, sůl, olej

Přidat fotografie receptu