Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí. Panenka ve slanině a na žampionech vám určitě zachutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie295 kJ /
70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku nakrájíme na cca 3cm kousky. Osolíme a opepříme ji ze všech stran.
Každý kousek zabalíme do delšího plátku slaniny a zajistíme párátkem. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a na něm panenku z každé strany opečeme cca 3 minuty a odložíme mezi dva talíře, abychom ji udrželi teplou. Krok 3: Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a zbytek slaniny na nudličky, které spolu orestujeme dorůžova na zbylém výpeku z masa. Krok 4: Pak směs zaprášíme moukou, mírně osmahneme a zalijeme cca 1 a 1/2 dcl vody. Šťávu dobře provaříme, ke konci přidáme opečené kousky panenky a necháme je prohřát. Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 8. 3. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můj experiment. Záměrně neuvádím množství, každý použije tolik, kolik lidí bude u stolu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ4W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZ4W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Tak to si udělám ... mnamka :P

Tomáš: Děkuji :-)

Naprosto luxusní :-K

Irule: Jééééé, to mám fakt velkou radost!!!:-)

Jani byl to luxusní oběd, podávala jsem s bramborovými lupínky. Takže děkuji, bodík už jsem poslala, teď jen foto :-K;-)

rebeka: díky;-)

povedená panenka;-):-):yes::yes:

Dana61: Je to tak:-((, může se to stát. Je to tak i s roštěnou. Musí být z mladého býka, jinak je tuhá:-//

nááádhera:yes::-D nádherně připravené:yes: i já mám z těchto minutek trauma;-) minule jsem měla panenku snad ze stoleté svině:-D uvnitř růžová, šťavnatá, ale tak tuhá, že se mi chtělo brečet;-(

Panenku, moc ráda dělávám a je výborná na mnoho způsobů, stejně tak i tento vypadá výborně, Jani, je to moc prima;-):-p:yes::-)

BILKOVAI: Ivetko, jde vždycky o poprvé, pak už je to otázka praxe, neboj, na té panence to jde pěkně, uvidíš, zkus, pak budeš mít sama radost;-):-p

BILKOVAI:Ivetko,nezaložíme klub;-):-D:-DJá to neumím ani z veřového masa:-8Netroufnu si a Janě receptík chválím:yes:
Krásná bašta:-p:-K

Arnold Hagara 8. 3. 2013 17:56
Neviem, komu skôr odpovedať.

Pani Remková ako vždy dáma, s vysokou kultúrou a skromnosťou zároveň.
Blahoželám a budem naďalej fandiť!

aple:
Viem veľmi dobre, kde sa táto časť mäsa nachádza.

JitkaS:
Potvrdené.

1974andrea:
To je otázka kulinárskej šikovnosti (alebo nešikovnosti). V našej domácnosti sa táto časť mäsa pripravuje veľmi často práve kvôli tomu, že nie je mastná a jej príprava trvá len niekoľko minút, čo v dnešnej dobe je tiež dôležité a z časových dôvodov temer nevyhnutné. Okrem toho je cenovo výhodnejšia, než napr. menejkvalitnejšie časti z hovädzieho mäsa.

Andrea:
Kultúra.

spagetka:
Súhlasím, ale napriek tomu tá zhoda názvu a meno futbalistu mi nejdú dohromady.
V niektorých európskych krajinách sa názov sviečková používa pre túto časť mäsa tak pre hovädzie, teľacie, bravčové, baranie, kuracie a morčacie mäso a samozrejme pre divinu. Má to tú výhodu, že je každému hneď jasné, že sa jedná o najlepiu časť toho-ktorého zvieraťa.

Dúfam, že môj "výlet" do našej spoločnej futbalovej histórie a politiky nespôsobil nič, čo by mohlo tak pri počítači ako pri sporáku niekoho nahnevať, že to do kulinárskych receptov nepatrí alebo vyvolať dojem, že chcem, aby sa nepoužíval názov "panenka" (v niektorých oblastiach Slovenska používajú toto slovo v spojení Panenka Mária - takže nielen futbalista...).

Jana Remkova : :-D:-D;-):yes:

BILKOVAI: Tak to mne fakt Ivet těší, že s tím nemám problém jen já;-). Tuhle jsem fakt odhadla..HEURÉKA:-D

Tématické fráze:
veprova panenka recepty, vepřová panenka, vepřová panenka ve slanině, vepřova panenka recept, vepřová panenka na slanině, vepřová panenka se slaninou a žampiony, recepty z vepřové panenky, vepřová svíčková panenka recept, vepřová panenka na houbách, recepty na vepřovou panenku, vepřová panenka ve slanině recept, vepřová svíčková na žampionech, recept na svíčkovou panenku, vepřová svíčková ve slanině, panenka žampiony, vepřová pannenka na žampionech, recept na vepřovou panenku, svickova ve slanine, žampiony na slanině, panenka se žampiony

Suroviny:
panenka vepřová, žampióny, slanina anglická, cibule, sůl, pepř, olej, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu