Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající kapr

Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 dny naložení

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 dny naložení )

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 681 kJ /
1 358 kcal
Bílkoviny36,92 g
Tuky3,30 g
Vláknina56,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy274,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a nafiletujeme ho. Krok 2: Nakrájíme ho na libovolně velké kousky, které prokapame důkladně citronem. Krok 3: Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 4: Kořením, solí a česnekem důkladně potřeme ze všech stran kousky kapra a nakonec zakapeme olejem. Krok 5: Mísu přikryjeme a dáme na 2 dny do chladna. Krok 6: Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Krok 7: Podáváme s bramborem a libovolnou zeleninou.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 9. 3. 2013

Poznámka autorky PaprsekAdriana

Je to nejchutnější kapr, který jsem kdy jedla.

V létě úžasný, stejným způsobem, jen na grilu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8OG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vynikající kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8OG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

rebeka:Moc děkuji Naděnko :-K:-K:-K

krásně upravený kapřík:-p;-):yes::-K

Alexiss:

Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.

Petr Z.: Kapra bráním, ale jsem zvědavá- mám dotaz: proč je prodej kapra ve Španělsku zakázán a jak to přesně funguje? Tady bych zakázala jiné "potraviny", např. také pangase. :-?:-):-)

Jenda Lánský:
Magor je ten, kdo to napsal!

Jenda Lánský 10. 3. 2013 16:32
Petr Z.:no No comment, vážně magor zůstane jen magorem:-))

PaprsekAdriana:
To VáS ctí!

Petr Z.: Ale jestli to mám maličko přirovnat,abych to pochopila, když jsem měla obědvat v Africe chobotnice,kalamáry a sépie, málem jsem omdlela.A když jsem k večeři měla sníst ve Francii ústřici, ke který, když jsem přičichla, málem jsem zkolabovala:no::no::no: ,no a byl se mnou amen a nikdo by do mě tyto zapáchající potvory už pozřít vidět nemohl. Myslím,že je to o kultuře a já hold vyrostla na našich rybičkách a na ně nenechám dopustit.:-)

Petr Z.:Nemám žádné špatné zkušenosti s nějakým zápachem kapra.Asi jsem měla vždy štěstí na říční kapříky, mám známé rybáře a sama ráda chytám. Když mi dá někdo vybrat na talíři kapra,či pstruha, poprosím od každého polovic.Já miluji všechny ryby, které jsou dobře připravené.:-p A jestli je kapr ve Španělsku zakázaný? To nic, jsou jen rozmazlený mořskými rybami a tak jim sladkovodní ryba prostě nejede.Já jsem kapra jedla pouze v naší zemi, nikdy ho vlastně nekupuji, mám ho od rybářů a znám pak tedy vážně jen kvalitu.:-)

Posílám 3. bod a za kapra se přimlouvám:-K:yes:

PaprsekAdriana:
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)

karel:
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.

Petr Z.:Prosím? Kapr nemůže být nikdy vynikající? Tak to je obrovský omyl!:-!Petře, pokud je kapr čerstvý a opravdu dobře,kuchyňsky zpracovaný, pak ani nepoznáš, že je to kapr. Můj přítel nikdy ryby žádné nejedl,měl k nim odpor od dětství, nyní jen s chutí mlaská a kroutí hlavou,že to není možný,že jí ryby, natož v tomto případě kapra. Ale chápu to, jednou jsem na návštěvě svých známých v tichosti pozřela nabídnutý kousek masíčka z kapra,sice hezky okem lahodící,ale chuť mě donutila k jediné myšlence- Opravdu takhle néééééé! Já ryby miluji a to úplně všechny.Pokud máš zkušenosti se zapáchajícím kaprem na talíři,pak to nikdy neříkej nahlas, je to ostuda, toho kdo Ti jí podal! :-)

A jeje tady se zas nekdo chytrej ozval....kapr je vyborny...a urcite nebude zapachat, kdyz je cerstvy a pres noc nalozeny v mlece....

Petr Z.: zřejmě vás váš rybář nemá rád a pokaždé vám dává bahňáka

Petr Z.: To chce jen zkusit čerstvou rybu, ne sbírat leklé u břehu... A kapr z řeky, to je teprve dobrota. :-p:-))

Kapr nemůže být nikdy vynikající, protože silně zapáchá!
Hezké fotografie.

To musí být opravdu moc dobré. Chilli taky používám do marinády na kapra a je to fajn, pikantní.:yes::yes:

Tématické fráze:
kapr recept, kapr recepty, recept na kapra, jak naložit kapra, recept kapr, recepty z kapra, recepty na kapra, leklý kapr, jak upéct kapra, priprava kapra, jak naložit kapra před smažením, top recepty kapr, recepty kapr, může se jíst leklý kapr, jak naložit kapra na gril, recepty na přípravu kapra, jak udělat kapra, nejchutnější způsob jak udělat kapra, jak dobře upéct kapra, dá se jíst leklý kapr

Suroviny:
kapr, citron, česnek, sůl, koření chilli, kmín drcený, paprika sušená sladká, olej, brambory, zelenina

Přidat fotografie receptu