Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Středně náročný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 744 kJ /
1 851 kcal
Bílkoviny69,05 g
Tuky134,35 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 463 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy88,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu. Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa. Nakapejte 1 lžíci tabasca a pořádně promíchejte. Okořeňte 2 lžičkami mletého chilli. Hořčičné semínko roztlučte v hmoždíři, přidejte do směsi a pořádně promíchejte. Krok 2: Pomocí mašlovačky pořádně potřete všechny kousky uzených žeber tak, aby se rovnoměrně ochutily. Přesuňte je do velké uzavíratelné nádoby a přelijte zbytkem marinády. Uzavřete a vložte do lednice alespoň na 14 hodin pořádně odležet, aby se chuť koření nasákla do masa. Krok 3: Rozehřejte si troubu na 120°C. Krok 4: Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte žebra tak, aby se nepřekrývala a potřete je částí steklé marinády. Plech přikryje, nebo zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na čtyři a půl hodiny. Během pečení je minimálně třikrát potřete zbylou marinádou, aby se žebírka nevysušila. Krok 5: Po upečení je ještě jednou potřete marinádou, aby se krásně leskla. Podávejte s oblíbenými omáčkami (viz tipy a triky) a čerstvým pečivem.

Zveřejněno 9. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky stejně jako podrobný fotopostup najdete na:

http://www.foodstyle.cz/products/pikantni-uzena-ze...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJWX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJWX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

no mlask:-p:-p:-!:yes::yes:

žebírka vypadají úžasně:yes::-D

Jiří Rokyta: Jiří Rokyta: Jak kde a v jaké kvalitě. Já ho kupovala za necelou stovku a do receptu ho šlo tak za 60,-

Jiří Rokyta 10. 3. 2013 05:30
Víte kolik stojí javorový sirup ?

Lákavá žebírka:-p:yes:
Já bych chtěla ještě doplnit, že Vom Fass je v Praze na Bělehradské, za Tylovým náměstím. Doporučuji navštívit, já kdykoliv jsem poblíž, tak neodolám, abych se tam nestavila:-8:-))

Iljusa: Dobrá volba! Malinový balzám je skvělý na tomhle salátku: http://www.foodstyle.cz/products/rukolovy-salat-s-...

K@tka: Receptík nádherný, díky za adresu na oct. speciality - jdu do malinového :-P

vypadá to moc a moc dobře hlavně pro mou drahou polovič:-p

1974andrea: Dá se to tak říct, jen balsamico je z hroznů a tohle z ovoce (konkrétně z liči). Má sladkokyselou chuť a příjemně ovocnou vůni. A narozdíl od balsamica je čirý.

K@tka:Aha, já právě používám do marinád i balsamiko, takže to bude něco podobného;-). Díky

1974andrea: To je octová specialita ze stáčírny VOM FASS http://www.vomfass-mb.cz/ ale dá se nahradit i jablečným octem s menším stupněm kyselosti (nejlépe tak do 5%).

Vypadá to velmi lákavě:yes:. Já používám med, javorový sirup jsem ještě nazkoupila:-8, ale rozhodně nevím, jak chutná liči balzám, o tom jsem ještě neslyšela:-O

PaprsekAdriana: Děkuji :-K

:-O žebírka? a ještě chilli?:-O no a mám sliny na palcích:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pikantní uzená žebra, marinada s javorovym sirupem, marináda z javorového sirupu, uzená žebra, zebra javorovy sirup, pikantní žebírka, zebra sjavorovym sirupem, kolik stoji veprove žebra, pikantni žebirka z medem, veprova žebírka kolik stoji, salát coleslaw s jablecnym octem, uzená žebírka recept, zabijačkový guláš recept, lahodná vepřová žebírka salát coleslaw s jablečným octem, uzena žebra kolik stojí, uzená žebírka, veprove rebra na medu, nejlepší žebírka v praze, žebra s javorovým sirupem, marináda na maso s javorovým sirupem

Suroviny:
žebra vepřová, sirup javorový, liči, chilli, semínka hořčičná, tabasco

Přidat fotografie receptu