Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekovo-zázvorová krkovička na pivě

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba tepelné úpravy: 70 min

70 min (70 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 111 kJ /
505 kcal
Bílkoviny18,15 g
Tuky1,31 g
Vláknina43,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy94,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor a česnek nakrájíme na plátky. Krkovici osolíme a vložíme do vhodné nádoby. Zasypeme zázvorem a česnekem, zalijeme pivem a necháme přes noc marinovat. Krok 2: Na druhý den nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme mírně orestovat na sádle. Na tento základ naložíme krkovičku a opečeme ji z obou stran, aby se zatáhla. Přidáme marinádu s veškerým česnekem a zázvorem, mírně posypeme paprikou a pečeme na 200 stupňů cca 60-70 minut. Během pečení maso obracíme, podle potřeby podléváme malým množstvím vody. Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 10. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-zázvorová krkovička na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7JE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-zázvorová krkovička na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7JE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vyzkouseno a dobre, rodine moc chutnalo! Pekla jsem v troube bez poklopu...jen info pokud nekdo tape:) Ja nikdy u receptu nevim, jestli s a nebo bez:)

snazilka: Že jo?? :-) Děkuji za vyzkoušení a fotečku!!:-)

Bylo to moc dobré, určitě udělám častěji! Pan Zázvor je docela sympaťák:-)...

1974andrea: díky;-)

Krkovici miluju, tahle vypadá moc pěkně, radost pohledět;-):yes:

BILKOVAI: Jo, to je ten recept, co jsem zahlídla o půl 1 ráno, že? Díky, moc dobře se mi spalo!!:-//:-((:-D

Tak tu jsem chtěla dělat včera, když jsem přišla z práce, na mrazáku krkovice a já nevěděla, co s ní. Ale potom jsem zahlédla Tvůj recept, chtěla zrealizovat, ale přečetla jsem v postupu, že se musí nechat uležet do druhého dne, tak jsem si vymyslela smetanovo-pivní krkovičku bez uležení :-D Tvůj skvělý receptík je v pořadí. Myslím na něj ;-):-p:yes:

rebeka::-D:-D:yes:

noo, tak krkovičku mám na kuřeti:-D:-D:-D nejraději:-D:yes:
moc hezký recept i foto:-):yes:

Kamča: Dala jsem světlé, protože jsem ho měla v lednici. Klidně by ale mohlo být i tmavé;-)

Prosím pivečko jaké? Řekla bych dle barvy světlé, ale raději se zeptám. A značka byla jaká:-?

Izabella929 10. 3. 2013 13:48
Toto jedlo sa mi páči, určite ho vyskúšam...:-))

No tohle, to se musí vyzkoušet - kde je sádlo, pivo, česnek, to může být jedině dobré! A zázvor ráda poznám:-)... Manžel asi taky nebude nadávat:-)) Díky za nápad:-K

Tématické fráze:
krkovicka se zazvorem, krkovice na zázvoru, nalozena krkovice v pive, krkovička na pivu, krkovicka na pive, krkovice recepty, krkovička na pivu recept, naložená krkovice v pivu, krkovička naložená v pivu, krkovice na pivě, recept na vepřová krkovice na pivu, vepřová krkovička na pivě, vepřová krkovice na pivu, krkovička recepty, zázvor s česnekem, krkovice se zazvorem,pivem, vepřová krkovička na pivu, vepřová na pivu se zázvorem, krkovice na pivu, krkovice v pivu

Suroviny:
krkovice vepřová, zázvor čerstvý, česnek, cibule, pivo světlé, sádlo, sůl, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu