Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ratibořické bochánky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 10 bochánků, podle velikosti

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 823 kJ /
10 952 kcal
Bílkoviny202,18 g
Tuky300,72 g
Vláknina72,80 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 923 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy1 700,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky namočíme den předem do rumu. Krok 2: Z droždí, mléka, mouky, cukru a ostatních surovin včetně pomletých mandlí vypracujeme těsto - nejlépe v pekárně a necháme vykynout. Krok 3: Z těsta uděláme cca 10 bochánků, které upečeme v troubě na cca 190°C dorůžova. Hotové a vychladlé bochánky poléváme cukrovou polevou a posypeme zdobením podle vlastní fantazie. Krok 4: Poleva: Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přidáme cukr a citronovou šťávu a ještě chvilinku šleháme.

Zveřejněno 11. 3. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Blesk vaše recepty-bez uvedení autora.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ratibořické bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RBRq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ratibořické bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RBRq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

rebeka::-8 a dobrá!;-)

ta poleva je prostě úžasná:yes::yes::-K

krásné bochánky:yes::-D a o chuti nepochybuji:-p

yanull: No, moc ti neporadím. Da poleva malinko praská, ano, ale jen když do toho kousneš. Jak dlouho dopředu? Nenapadá mne nic jiného, než mrazák, ale to by ta poleva asi odpadla. Jinak si myslím, že když je uděláš jen o den dřív a ne přímo v noci před Velikonocema, nezbydou:-D.. Jsou fakt skvělé. Já jsem je dnes dělala poprvé. nejsem přeborník v nějakém tvarování bochánků a jak známo, ani zdobení není mou silnou stránkou;-). No a Láďa pomalinku ujídá, ujídá,,nevím, jestli zbyde něco na zítra pro návštěvu:-D

Jani, také mne bochánky zaujaly:-p. Je mi jasné, že asi dlouho nevydrží, ale kdybych je chtěla udělat dříve, jak s uložením? A nedrolí nebo neláme se pak ta poleva, když se do nich kousne? To jsou dotazy, viď? Bodík posílám včil :-p:yes::-K +8:yes:

Severinka: Mirko, nesmí se dát té citronové šťávy moc! Já jsem si tak posledně taky zmrvila polevu, mám ráda tu citronovou, ale líbí se mi hodně bílá. Tak jsem si říkala, že udělám bílkovou a přidám víc citronové šťávy a uvej!:-(( Neztuhlo mi to:-//. Takže u bílkové polevy jen fakt tu 1-2 lžíce citronové šťávy na to množství cukru. Já jsem i ty bochánky dělala z poloviny a měla jsem jich 9 velikostí asi jako větší dlaň.:-//. Jsou strašně dobré, asi tak ani nevypadají, je hnusné světlo a špatně se fotí. Ale ta chuť je fakt, jako lepší vánočka:-p;-) Je to ušlehané, ne umíchané;-)

krásná inspirace na b:yes::yes:lížící se Velikonoce. Ukládám a bodík letí:-)

vypadá to skvěle, ale ty bílky se fakt šlehají:-O:-O:-O, mě to připadá jen jako umíchané, jako když se dělá ta poleva na zdobení např. perníčků;-);-);-) a nebo jestli tou citronovou šťávou to tak reřidne, že se to dá polít:-?:-?:-?;-);-)

budou určitě skvělé :yes::yes::-p:-p:-p:-K

Nadja: Kyne to, samozřejmě. Dělám to v pekárně. Dopíšu, děkuji za upozornění. Je to skvělé, vánočkové těsto;-)

Jano, těsto, ani bochánky nekynou? Ani kvásek se nedělá? :-? To by bylo fajn.

:yes::yes:

Tématické fráze:
bochánek, bochánky z vánočkového těsta, bochanky, vánočkové bochánky, ratibořické velikonoční bochánky, tvarování bochanku, bochánky z vánočkového listového těsta, recept na mini vanockove bochánek, citronové bochánky, praska bochanek, bochánky s cukrovou polevou, skvělý velikonoční bochánek recept, babicovy dobroty recepty 11.3.2013 čočková bábovka, dobrý bochanek z z hery, vel.bochanek, bochanek z hery, bochanek s polevou, www bochanek, bochánek z bílků, bochánek recept

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, droždí, žloutek, rum, cukr moučkový, tuk hera, rozinky, mandle, badyán, sůl, kůra citronová, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, zdobení

Přidat fotografie receptu