Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Jako třešně v čokoládě" Třešňové pralinky s likérem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Středně náročný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 33 kuliček

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 041 kJ /
1 205 kcal
Bílkoviny16,14 g
Tuky76,40 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy110,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tepluvzdornou (ne nerezovou) mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. 140 g rozlámané čokolády (nebo čokoládových peciček) nasypte do mísy a nechte pozvolna rozpustit. Jakmile bude čokoláda úplně roztátá, odstavte ji z plotny, přidejte k ní zbylé kousky čokolády a pořádně vymíchejte. Krok 2: Ještě zatepla vložte 20g másla a míchejte až do rozpuštění. Dochuťte dvěma lžícemi kvalitní třešňové marmelády. Nakonec přilijte dvě lžíce třešňového likéru a pořádně promíchejte. Krok 3: Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, přikryjte potravinovou fólií a přesuňte do ledničky na 50 minut ztuhnout. Krok 4: Jakmile čokoláda ztuhne, ale nezatvrdne natolik, aby přestala být tvárná, vytvarujte rukama malé kuličky. Podávejte je vychlazené v papírových košíčcích.

TIP: Rady a tipy k využití nejedlých košíčků

Zveřejněno 15. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/tresnove-pralinky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Jako třešně v čokoládě" Třešňové pralinky s likérem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3J7M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Jako třešně v čokoládě" Třešňové pralinky s likérem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3J7M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Je to moc hezké

Moc hezký výsledek!!:yes:

K@tka:jasně, důležitý je výsledek ;-):-K

hanahcotton: To si nemyslím, používám belgickou 70% speciální na pralinky. I někteří odborníci radí, že nerez raději ne, ale každý má asi jiné zkušenosti. Hlavně, když se výsledek podaří a chutná ;-)

K@tka:Já dělám docela často s čokolády různé polevy, či ozdoby a vždy v nerezové misce:-S - ve vodní lázni a nikdy se mi nestalo, aby se mi ,,tuk srazil" a ani se mi neudělal na povrchu šedivý ,,květ";-) Nemůže to být u tebe třeba tím, jakou používáš čokoládu???;-)

Zuzka: Protože příliš vede teplo, čokoláda se ohřeje na vysokou teplotu a může se v ní srazit tuk - ten pak vystoupne napovrch jako šedivý "květ", což nevypadá hezky. Alespoň já mám takové zkušenosti...

Tak tomu rikam pralinkova orgie, krasa!!

Proč ne nerezovou misku?

Já sice raději višně, ale jinak to moc hezky vypadá :yes:

Tématické fráze:
třešně v čokoládě, třešňové chutney, třešňové recepty, třešně recepty, třešně v čokoládě recept, chutney z tresni, třešnový domácí likér, domácí likéry z třešní, domácí likér z třešní, recepty z třešní, belgická čokoláda na vaření poleva, tresnove chutney recept, třešně recept, recept třešně v čokoládě, třešně v kakau, čokoláda na pralinky recept, recepty třešně, recepty-třešně v čokoláde, hrušky v čokoládě, orientální likér

Suroviny:
čokoláda, máslo, marmeláda třešňová, likér třešňový

Přidat fotografie receptu