Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 383 kJ /
809 kcal
Bílkoviny8,67 g
Tuky66,70 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 151 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy42,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V menším kastrolku (nejlépe se silnějším dnem) zahřívejte na mírném plameni smetanu se zeleným čajem asi tak 4 minuty, až smetana přijme chuť i vůni zeleného čaje. Hodně míchejte, aby smetana příliš nevřela. Krok 2: Tepluvzdornou mísu (ne nerezovou) postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a vytvořte si tak vodní lázeň. Do mísy dejte 150 g bílé čokolády i všechno máslo a přes jemný cedník prolitou šlehačku (abyste se zbavily čaje). Společně zahřívejte a míchejte, až se suroviny spojí v kompaktní krém. Nechte jej vychladnout na pokojovou teplotu, zakryjte potravinářskou fólií, nebo alobalem a uložte úplně vychladnout do ledničky (minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc – nedostatečně vychlazený krém vám nepůjde vyšlehat). Krok 3: Mezitím si připravte čokoládové košíčky. Tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo vodní hladiny a dejte do ní rozpustit bílou čokoládu. Krok 4: Pomocí čistého malířského štětečku vytřete papírový košíček vrstvou čokolády a uložte do mrazáku ztuhnout. Takto opakujte u dalších papírových košíčků, až vám dojde čokoláda. Krok 5: Mezitím ve stejné vodní lázni rozpusťte 50 g hořké čokolády, stáhněte z ohně, vložte zbylou hořkou čokoládu (nalámanou na kousky) a důkladně promíchejte. Čokoláda by měla mírně zchladnout a zhoustnout. Nechte ji ještě chvíli chladnout, až bude jen mírně teplá (ale nezačne ještě tuhnout). Krok 6: Pomocí štětečku pak vymažte ztuhlé košíčky ještě vrstvou hořké čokolády a opět uložte do mrazáku ztuhnout (stačí několik minut). Krok 7: Nakonec z košíčků odloupněte papírové části, aby vám zbyla jen čistá čokoláda. Pár čajových lístků roztlučte v hmoždíři úplně na prášek. Krok 8: Vychladlý krém vyšlehejte do tuha (je tuhý sám o sobě, takže opět stačí chvilinka) a naplňte jím cukrářský sáček s křížovým zakončením. Do každého košíčku ozdobně stříkněte část krému a posypte troškou čajového prášku. Podávejte dobře vychlazené.

Zveřejněno 15. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladove-kosick...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Kg1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Zelený čaj se dá i jíst" Čokoládové košíčky se zeleným čajem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Kg1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Z kovovych kosikovych forem nejde vyklopit? Asi to i zkusim, ale pokud to nekdo uz zkousel, rada bych to vedela :-K

týýý jo....sladké já tedy nemusím, ale tohle bych ochutnala :yes:. to musí být zajímavé s tím zeleným čajem...:-O

Jitkas: To se jen zdá, ve skutečnosti to zas taková "piplačka" není, vážně ;-)

Pekne pracne, ovsem vysledek uzasny!!!

Krásné :yes:

Tématické fráze:
cukroví se zeleným čajem, krém se zeleným čajem, čokoláda ze zeleného čaje, cokolada v zelenem caji, košíčky s bílou čokoládou, jak rozpustit bilou cokoladu, jíst čaj, pralinky se zeleným čajem, recepty se zeleným čajem, čololáda ze zeleného čaje, recept na napln do pralinek zeleny caj, pralinky levandulové, šteteček na zelený čaj, čokoládové cukrařské košíčky, pralinky z caje, levandulové želé, košíček z čajových sáčků, sladký krém zelený čaj, čokoláda nejde vyklopit, čaj košíček

Suroviny:
čokoláda, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, máslo, lístky čajové, košíčky papírové,

Přidat fotografie receptu