Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 031 kJ /
725 kcal
Bílkoviny93,12 g
Tuky13,70 g
Vláknina14,59 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy32,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme česnek, zakápneme olejem a necháme odležet min. 2 hodiny. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a přidáme naloženou kýtu, opečeme, osolíme, zaprášíme sladkou paprikou a zalejeme horkou vodou. Krok 3: Přidáme hovězí bujon a dusíme asi 45-60minut. Krok 4: Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony, které orestujeme na slanině, podlejeme lžící vody. Krok 5: K masu přidáme víno, necháme odpařit a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Krok 6: Necháme povařit a přidáme nakrájená rajčata a lžíci kečupu nebo protlaku. Krok 7: Podusíme cca 20 minut a přihodíme restované žampiony asi na 5 minut, aby se chutě propojily. Podáváme s rýží, těstovinami, gnocchi nebo bramborem.

Zveřejněno 19. 12. 2008

Poznámka autora Lusinda79

Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany nebo posypat strouhaným sýrem.Rozpis je cca pro 4 osoby.Místo čerstvých rajčat můžeme použít i loupaná v konzervě(potom ale vynecháme kečup a méně podléváme).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rzD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rzD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Výborné. Děkuji za recept

prosciuto 25. 11. 2016 11:30
Veľmi vydarený recept.
My ho ale pripravujeme z hovädzieho (a bez kečupu...).

....tzak teď jsem zapla myčku.Dojedli jsme. bylo to fakt dobré.:-pNeměla jsem kečup, ale vůbec to nevadilo. A maso jsem měla z plecka-kousek libového.Manžel si ještě přidal. Díky za recept:yes:

http://www.ikucharka.eu/?p=7:-((doslovně opsáno

To vypadá moc dobře,určitě vyzkoušíííím:yes::-p

..příští rok po zabijačce uděláme change masa, jo?

Tak u nás krček teda jede. Zkusila jsi někdy, třeba i z krčku udělat 2-3 dny naloženou čínu a pak s hranolkama? Není tedy šťáva k tomu, ale když dáš tatarku, tak to nějak nevadí a hlavně, má tak super chuť, že ti vlastně ani nevadí případná troška tučnějšího, tak nějak se vypeče.:-*:-p

Jani u nás "jede" cokoliv se šťávou a na to je kýta vděčná.U nás zase neubývá krkovička, protože "ti dva, co se mnou bydlí"jsou schopní se porýpat i v kuřeti(jestli tam náhodou není nitka tuku).;-)

Co s tou kýtou?Tak, myslím, že zrovna ty jsi studnice receptů na kýtu a člověče, ona mi v mražáku ubývá!!:-D:-)):-D I tvou zásluhou!:-)):yes:

Ouška klopím...bych si to nedovolila.Je to obyčejné, ale dobré a bez hlídání a na naše věčné téma.."co s tou kýtou".

Ty máš holka fakt štěstí, už jsem se chtěla zlobit, že zase dobrý recept bez fota. No, proto!:-)):-D

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, vepřové maso na víně, vepřová kýta na žampionech, vepřové na víně, vepřová kýta, vepřové se žampiony, vepřové na červeném víně, vepřová kýta na rajčatech, žampiony na víně, vepřová kýta na rajčatech a paprice, veprove na zampionech, vepřová kýta recept, vepřová kýta čína, restované dršťky, čína z vepřová kýta, čína z vepřové kýty, vepřová pečeně na víně, vepřová kýta s těstovinami, restované žampiony, recepty z vepřové kýty

Suroviny:
kýta vepřová, žampióny, slanina anglická, cibule, česnek, olej, pepř, mouka hladká, víno červené, bujón hovězí, kečup sladký, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu