Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob

Kuřecí maso z asijských bister je doslova plné zajímavých chutí a vůni. Dle našeho receptu si můžete šťavnaté maso připravit i v pohodlí vašeho domova. Stačí jen přidat ty správné ingredience a výsledek bude totožný.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 370 kJ /
805 kcal
Bílkoviny128,86 g
Tuky5,63 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 5,61 g
Sůl13,30 g
Sacharidy42,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké, asi půlcentimetrové plátky. Krok 2: Z obou stran osolíme a posypeme černým a cayenským pepřem. Necháme uležet. Krok 3: Nejdříve po hodině maso obalíme v Solamylu a přebytek otřepeme. Krok 4: V pánvi rozpálíme sezamový nebo sójový olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran. Krok 5: Vyjmeme z oleje a uložíme stranou. Krok 6: Na použitém oleji opečeme celé, oloupané stroužky česneku dozlatova, až dohněda. Krok 7: Přilijeme teplou vodu, rýžové víno, sherry, sójovou omáčku, švestkovou omáčku a uvedeme k varu. Krok 8: Do omáčky vrátíme plátky masa, teplotu ztlumíme na minimum a dusíme cca 20 minut přikryté. Krok 9: Maso často obracíme, hýbáme s ním a podle potřeby doléváme malé množství vody nebo vývaru (případně ostatních tekutých surovin dle chuti). Krok 10: Na závěr chuť doladíme několika kapkami citrónové šťávy a přidáme nakrájenou cibulovou nať, kterou necháme pod pokličkou zavadnout. Podáváme s dušenou rýží.

TIP: Čínské recepty - jak vařit po čínsku

Zveřejněno 16. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVO6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVO6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Odzkoušeno včera a musím říct, že je to nově asi můj top recept z kuřecího masa :yes:

:yes::yes: paráda, to máme rádi :-):-K

Pajaja: Děkuju za vzkazík, takových, když jsou podložené zkušeností, si vážím nejvíc..:yes: Poprvé jsem tohle jídlo vařila, když jsem chtěla, aby chutnalo mojí dceři i malé neteři, které jsou jedna jak druhá strašně vybíravé - no a záměr se zdařil. Tak jsem recept přidala, protože skutečně prošel zkouškou z nejtěžších...;-):-D
Ještě jednou děkuji.:-K

Eli, tak u nás už bylo předvčerem k večeři. Ve finále jsem zapomněla na tu jarní cibulku (kterou jsem měla v lednici). Chuť mě příjemně překvapila a taky ta rychlost, s jakou bylo vše uvařené. Syn, který není moc velkej masožravec snědl vše i do posledního zrnka rýže. Když jsem naservírovala, chopila jsem se foťáku a zjistila jsem, že mám vybité baterky. :-S Takže vyfotím příště, protože mám prý zařadit jako TOP do našeho jídelníčku. :-):-K:yes:+

To by u nás chutnalo:yes:

Moc hezky připraveno:-KJá bych ochutnala hned,vypdá to báječně:-p:yes:

.... samé dobré ingredience a výsledek oku a jistě i chuti lahodí;-);-);-)

Eliza:Elí, tak toí bude dobrota a recept se mi líbí, s tou rýží obvzlášť-dávám ti ráda 7.bod:yes:

Hezký recept:yes:+

spagetka: Jj, překlep...už jsem to opravila, děkuji za upozornění a za komentář a za bod.:-K

Docela hezké, Eli, v Surovinách máš 2x rýžové víno, ale v postupu ho použiješ jen jednou, není to překlep? Jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
křehké kuře, křehké kuře recept, voňavá křehká kachna recept, křehké a vońavé kuře, voňavá a křehká kachna recept, vonava a krehka kachna, křehké kuřecí plátky, asijské recepty z kachny, recept na křehké kuře, pekingské řízečky, křehké kuřecí řízky, recept křehké kuře, recept voňavá a křehká kachna, kachna na asijsky zpusob, asijské řízky, čínská voňavá křupavá kachna, voňavé kuře recept, křehké kuře s rýží, vońavá křehká kachna, vietnamske krehke kure

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, solamyl, omáčka sojová, omáčka swet and sour plum, sherry, víno rýžové, voda, nať cibulová, olej sezamový, šťáva citronová, pepř cayenský, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu