Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s jarní nádivkou

Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a mangoldu, zajisté svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu nebo slavnostnějšímu obědu.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 491 kJ /
595 kcal
Bílkoviny16,09 g
Tuky36,10 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 438 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy34,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso co nejvíce naklepeme na slabý a velký plátek, osolíme a opepříme. Krok 2: Rohlík nakrájíme na kostičky. Uzené maso a rohlík nasucho opečeme na pánvi, přesypeme do misky, pokropíme smetanou a uzeným vývarem a necháme nasáknout. Krok 3: Na pánev dáme špenát, podlijeme lžící vody a necháme zavadnout. Přidáme k rohlíkům s masem, vmícháme vejce, bylinky, osolíme a promícháme. Krok 4: Na maso navršíme směs, zavineme, omotáme provázkem nebo spíchneme jehlami. Krok 5: Na pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a závitky zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Poté odkryjeme a dopečeme. Krok 6: Podlijeme vínem a vývarem, přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca půl hodiny, během té doby přeléváme výpekem. Krok 7: Poté odkryjeme a dopečeme. Do výpeku nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.

Zveřejněno 18. 3. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Zdroj: Kluci v akci

Jako přílohu jsme měli Štrachandu z Plzeňska.

http://www.toprecepty.cz/recept/33075-strachanda-z...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s jarní nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QL3Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s jarní nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QL3Y

Marie

Komentáře (12)

:-)<3:yes::yes::-Knádhera :yes:

nádhera :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Kopriva: já viděla v makru kopřivy z Itálie :-O :-)

1974andrea: Koprivy se daji koupit, kecala bych, nevim, kde presne jsem je videla, mozna globus, ale ruku do ohne (nebo spis do kopriv) za to nedam :-D

:yes::yes::yes:;-)

Eliza:Jen se nech popálit, je to zdravé na revma;-):-D Ale letos ty kopřivy asi ještě nebudou, už jsem pátrala a zatím nic :-S

Díky za inovativní tip na velikonoční menu. Bude se hodit, pokud se tedy vůbec na chalupě sejdeme, při tomhle zatím hnusném počasí si nejsem jistá... Ale jestli se setkáme, uvařím zrovna tohle!! I na ty mlaďounké kopřivy dojdu za chalupu (rukavice mám z práce, na filmový materiál, ty se hodí...).:yes:

Krásné a nádherně jedlé:yes:

Andri,tomu říkám luxusní bašta:-p:yes::-K

Andrejko, tak nejen Štrachanda, ale ještě závitky:-Ono to je vážně luxus:-pna chuťové buňky. Moc pěkný a ty máš 6.boda:yes:

Krása! :-O :-K

jsi neskutečná:-D je to úžasná f a n t a z i e:yes:;-)

Tématické fráze:
vepřové s nádivkou, krkovice s nádivkou, vepřové maso s nádivkou, vepřová kýta s nádivkou, maso s nádivkou, vepřová plec s nádivkou, vepřová krkovice s nádivkou, vepřové maso s s nádivkou, vepřová roláda s jarní nádívkou, vepřévé s nádivkou, krkovice s nadivkou recept, jarní menu recepty, veprova nadivka, krkovice s nádivkou, vepřová roláda s nádivkou, jarni veprove zavitky, nádivka do vepřového masa, vepřové kopřiva recept, veprove s s nádivkou, vepřové maso nadivkou

Suroviny:
krkovice vepřová, víno bílé, vývar uzený, sůl, pepř mletý, máslo, olej, rohlík, maso uzené, špenát, vejce, smetana, ořech muškátový, petrželka, pažitka, libeček, sůl

Přidat fotografie receptu