Croquembouche - Krokánbuš
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá se z malých větrníčků, které plníme smetanovým krémem a slepujeme karamelem. Celé dílo ozdobíme nitkami karamelu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 986 kJ / 2 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 113,74 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 288,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem a solí. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku.
Krok 2: Těsto odpalujeme asi 2 minuty, až vznikne husté těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsta zašleháme ručním šlehačem jedno vejce po druhém.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na 190 °C.
Krok 4: Těsto dáme do cukrářského pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem děláme malé větrníčky.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10-15 minut. Troubu nesmíme otevírat.
Krok 6: Necháme vychladnout a každý větrníček zespodu naplníme pomocí plničky šlehačkou vyšlehanou s cukrem a ztužovačem.
Krok 7: Na pánvi uděláme karamel rozpuštěním cukru.
Krok 8: Začneme tvořit věž tak, že jeden větrníček po druhém zespodu namáčíme v karamelu a slepujeme pyramidu.
Krok 9: Ze zbylého karamelu pomocí vidličky uděláme nitky, kterými pyramidu dozdobíme.
Zveřejněno 18. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croquembouche - Krokánbuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXop
Moje poznámka
Croquembouche - Krokánbuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXop
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
krokambuš,
crocanbush,
croquembouche,
krokanbusch,
crokanbuš,
croquembouche recept,
krokán buš,
pyramida z větrníčků,
krokanbouch,
pyramida z odpalovaného těsta,
krokambuž,
crockenbush recept,
krokambůš recept,
krokan bus moucnik,
kuličky z odpalovaného těsta,
piramida z odpalovaného těsta,
recepty krokambus,
krokanbuš foto,
šlehačkové větrníčky,
piramida z větrníčku
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
sůl,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač šlehačky,
cukr krystal
Komentáře (13)