Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 793 kJ / 2 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,10 g |
Tuky | 143,40 g |
Vláknina | 41,50 g |
Cholesterol | 151 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 214,66 g |
Postup přípravy
Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100 ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta zvadne, takže se celá ponoří do smetany, a takto ji nechte alespoň 5 minut vařit, aby se do smetany uvolnilo mátové aroma. Krok 2: Mezitím si vytvořte vodní lázeň tak, že postavíte teplovzdornou misku nad hrnec s mírně vroucí vodou (pozor aby se její dno nedotýkalo hladiny) a nalámejte do ní 150 g bílé čokolády. Nechte ji rozpustit společně s 20 g másla. Krok 3: Přes jemný cedník do rozpuštěné čokolády přelijte teplou mátovou smetanu a vymíchejte v hladkou směs. Nechte ji vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a uložte do ledničky alespoň na 4 hodiny (nejlépe však přes noc). Krok 4: Teď máte čas na přípravu košíčků. Ve vodní lázni si rozpusťte 100g bílé čokolády a pomocí štětečku důkladně vytřete papírový košíček (dno i stěny musí být pokryty souvislou vrstvičkou čokolády). Uložte ztuhnout – nejlépe do mrazničky. Krok 5: Zatímco košíčky chladnou, rozpusťte si ve vodní lázni i tmavou čokoládu a pořádně ji vymíchejte, aby zchladla (viz tipy a triky). Krok 6: Vlažnou tmavou čokoládou pak opět pomocí štětečku vytřete vychlazené košíčky a znovu uložte asi tak na 5 minut do mrazničky. Krok 7: Z každého kousku opatrně svlékněte papírový košíček (pozor, stěny čokoládových košíčků jsou poměrně křehké) a znovu je uložte do chladu (už stačí lednice). Krok 8: Řádně vychlazený mátový krém krátce prošlehejte a naplňte jím cukrářský sáček s hvězdicovou trubicí. Krok 9: Do každého košíčku pak ozdobně stříkněte trošku krému a opět uložte do chladu.
Zveřejněno 19. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JNA
Moje poznámka
"Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JNA
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
mátový krém,
čokoládový dort s mátovým krémem,
mátové cukroví,
mátový krém na dort,
matove aroma,
mátový krém recept,
mentolové cukroví,
mátový krém na cupcakes,
recept na mentolove pralinky,
mátový krém do cukroví,
jak se dela mentolove aroma,
mentolový krém,
cukroví s mátovým krémem,
mentolovy krem do cukrovi,
cokoladove kosicky s matovou smetanou,
čokoláda s mátou recept,
mátová čokoláda recept,
mátový krém do dortu,
mátové cukroví recepty,
cokoladovy krem do cukrovi
Suroviny:
máta čerstvá,
čokoláda bílá,
čokoláda tmavá,
máslo,
smetana ke šlehání,
bílek,
cukr krupice,
máta,
košíčky papírové
Komentáře (16)