"Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Vytvořit velikonoční slepičky z korpusků na včelí úlky bude sice pracné, zdlouhavé a náročné na tvořivost, ale ten výsledek! Ten bude stát za to! Hejno roztomilých ptáčků vykouzlí úsměv na tvářích dětských i dospělých koledníků.
Suroviny pro 1 dávka
60 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 130 kJ / 4 094 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,05 g |
Tuky | 336,05 g |
Vláknina | 36,74 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 169,00 g |
Postup přípravy
Do rozvíratelné formičky na včelí úlky vmáčkněte část „těsta“ a prstem (nebo koncem širší vařečky) do něj vyhlubte větší otvor. Pomocí cukrářského sáčku naplňte úlek krémem, vyndejte ho z formičky a přilepte na upečené kolečko.
Takto postupujte pořád dál, až vám nezbude žádné těsto a uložte úlky do ledničky ztuhnout. Krok 5: V tuto chvíli by už karamelky měly být dokonale rozpuštěné a připravené k tvarování. Modelujeme hřebínky a zobáčky pro budoucí slepičky. Karamelová hmota je pěkně tvárná, ale jen když je teplá, takže ji během práce budete muset párkrát přihřát (to už ale trvá jen pár minut). Krok 6: Hotové výtvory pak ukládejte na podložku potaženou potravinovou fólií a nechte je chvíli ztuhnout (prakticky jim stačí vychladnout a jsou hned pěkně tuhé). Krok 7: Mezitím v tepluvzdorné míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny rozpusťte bílou čokoládu nebo hotovou polevu. Každý úlek v ní pak namáčejte tak, že nejprve polijete špičku úlku (hlavičku), a pak jeho podélnou polovinu (okřídlený hřbet).
Polité slepičky odkládejte na podložku pokrytou potravinovou fólií, aby se k ní nepřilepily. Do ještě vláčné čokolády „přilepte“ na oba boky poloviny mandliček (křidélka) a na vrch každé hlavičky lehce přimáčkněte hřebínek a opět dejte ztuhnout do ledničky. Krok 8: Kousek hořké čokolády rozpusťte ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě. Nechte mírně vychladnout a pomocí párátka z ní vytvořte na hřbetu slepiček tmavé puntíky (kropenatý vzor) a na bílé hlavičce 2 protáhlé flíčky (oči) – těm můžete případně doplnit ještě bílé panenky ze zbytků světlé polevy. Krok 9: Jako poslední vyhlubte pomocí párátka v obličejové části slepičky malou dírku, do které zasuňte karamelový zobáček a máte hotovo.
Zveřejněno 22. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6xo9
Moje poznámka
"Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6xo9
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 13 minutami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obalovaný gothaj
radekfiala před 24 minutami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 2 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 2 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 2 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 2 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 2 hodinami
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 2 hodinami
Těstovinový salát
Maja77 před 2 hodinami
Vídeňské brambory
Nadja před 3 hodinami
Tématické fráze:
háčkované slepičky,
háčkovaná slepička,
slepičky,
velikonocni hackovani,
kouzelná vařečka recepty,
recepty na velikonoční sladkosti,
slepicka na vajíčka z těsta,
háčkovaná velikonoční hnízda,
velikonocni recepty,
slepička z papíru,
háčkované slepičky postup,
velikonoční úlky,
velikonoční cukrovinky recept,
dort slepicka,
velikonocni plechovky,
prodej slepiček,
vceli uly testo slepicky,
háčkované velikonoční kuřátka,
prodej velikonočního cukroví,
háčkování slepička
Suroviny:
mandle,
piškoty,
máslo,
salko,
salko,
karamelky,
čokoláda bílá,
čokoláda tmavá
Komentáře (40)