Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v máslové marinádě

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 846 kJ /
1 397 kcal
Bílkoviny160,74 g
Tuky82,00 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 491 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy3,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo přepustíme a teplé smícháme se solí, hořčicí a naloženým (sladkokyselým) koprem, lžičkou citrónové šťávy a případně trochu dosladíme. Krok 2: Marinádu necháme zchladnout a asi na dvě hodiny do ní naložíme filety lososa. Krok 3: Pečeme při 230°C 15 minut.

Zveřejněno 23. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v máslové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgQW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v máslové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgQW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Markéta: Kopr lze doma sterilovat ve sladkokyselém nálevu, prodává ho třeba Kaufland, ale co si budeme povídat, nejlepší je čerstvý, ten sterilovaný je jen taková nouzovka ;-)

Markéta 7. 5. 2015 18:15
dotaz jak od blondýny :-8 - kde seženu naložený kopr? Já vždy používám jen čerstvý. Dá se naložený kopr někde koupit, nebo si ho nakládáte sama? popř. jak? Děkouji

Já chválím, až když vyzkouším a tenhle recept je vynikající! Rodina se olizuje ještě teď :-p! Takže přidávám bod a fotečky.

Děkuju za kompliment:-K Ale určitě je tady celá řada vynikajících kuchařek (+ kuchařů, samozřejmě). Sama jsem se tu zdokonalila - báječné omáčky a šťávy k masu umím díky Mirče, Merylas mě naučila respektovat klasiku, Cathleen nebát se těsta - i toho kynutého..., od dalších jsem čerpala nápady a drobné vychytávky...
Pravda je, že jmenované holky sem už moc nechodí a možná vím proč. Ale stále jim patří můj dík za všechno i za tu báječnou atmosféru, kdy jsme si radily a sympatie se vyjadřovaly i jinak, než slovy "to by chutnalo" atp., kterými to většinou končí...
Doufám, že moc neidealizuji, když vzpomenu na to, jak jsme podle sebe vařili a inspirovali jeden druhého. Nic netrvá věčně.

:yes::-p;-)

Kryšpína Chaloupková 22. 5. 2013 09:17
To vypadá nádherně! Máte moc hezké recepty a je vidět, že jako jedna z mála tady umíte opravdu vařit a nematláte jen zbytky z lednice! Jen tak dál, určitě vaše recepty ráda vyzkouším! :) ;-):yes:

badak: Děkuji za vyzkoušení a milý komentář. Ten med mě nenapadl, doslazovala jsem obyč. cukrem, takže moc děkuji za příjemnou inovaci.;-):-p

Dobré je to! Přidali jsme ještě lžičku medu, nemá chybu!:yes::-)

:yes::yes::-p

Lososa máme moc rádi vyzkouším:yes::yes:

Nádhera :-p:yes:

... jo, jo co je jednoduché a z pár surovin je vždy SUPER;-);-);-):yes:

Jak já bych si dala:-*:-p:yes:

Dobrota.:-p;-) A bod.:-K

Krásný recept, sbíhají se mi sliny, wow;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
naložený losos, marináda na lososa, losos v marinádě, nejlepší recepty losos marináda, losos recept, naložený losos v soli, losos recepty, marinada losos, naložený losos recept, losos naložený v mořské soli, losos v soli, marinada na losos, babicovy dobroty naložený losos, losos marináda, losos na másle, losos naložený, recepty z lososa, nejlepší recepty z lososa, marináda na lososa med, recepty losos na másle

Suroviny:
losos, kopr sterilovaný, hořčice, máslo, šťáva citronová, sůl mořská

Přidat fotografie receptu