Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jidáše bez lepku, mléka a vajec

Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, není to nijak složitá. Takto připravené jidáše je nejlepší konzumovat čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 575 kJ /
2 527 kcal
Bílkoviny42,25 g
Tuky68,38 g
Vláknina30,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy399,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Krok 2: Instantní nápoj Zajíc rozpustíme ve vlažné vodě, přidáme lžíci cukru, sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 3: V míse smícháme mouku, Xanthan, cukr a citronovou kůru. Vmícháme kvásek. Krok 4: Přidáme olej, citronovou šťávu, rum a zaděláme pevnější těsto. Krok 5: Těsto důkladně propracujeme, vyklopíme na vál, rozdělíme na kousky, které vyválíme na válečky silné asi jako prst. Ty poté stáčíme do spirálek, esíček, či uzlíků. Krok 6: Hotové tvary přeneseme na plech a necháme asi 40 minut nakynout. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C do růžova. Krok 8: Ještě horké jidáše po upečení potřeme rozehřátým řídkým medem.

TIP: Jak se pečou jidáše?

Zveřejněno 25. 3. 2013

Poznámka autorky petram

Inspiraci pro tvorbu jidášů jsem čerpala na těchto stránkách, těsto jsem musela přizpůsobit dietě bez lepku, mléka a vajec.

Jidášky je nejlepší sníst čerstvé, do druhého dne trochu ztvrdnou, což je obecná vlastnost bezlepkového pečiva, obzvlášť pokud je bez vajec.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidáše bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wyx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jidáše bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wyx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes::yes::yes:

Ty hračičko!!:-)) Bezvadné a přínosné:yes:

katarinnka 25. 3. 2013 10:07
hanka: myslím, že by se to asi neupeklo:-D je to jen spojenej krucánek a uzlík díky úhlu fotky :-D

Ta úplně napravo, ta housenka:-?:-D má můj obdiv:yes::-D

Tématické fráze:
bezlepkové jidáše, jidase bez drozdi, jidáše nejlepší recept, bezlepkový jidáš, jidáše, bezlepkovy jidáše, bezlepokove jidáše, jidáše sušené droždí, velikonoční pečení sladké recepty, bezlepkové jidáše recept, jidáše pečivo recept, recept na jidáše bez droždí, bez lepkové jidáše, jidáše recept, jidáše recept, recept na bezlepkové jidáše, bezlepkové jidáše s medem, recept na jidase, recepty bez lepku mléka a vajec, recepty bez mleka a lepku

Suroviny:
mouka bezlepková, xanthan, cukr, olej, voda, nápoj sojový zajíc, rum, šťáva citronová, kůra citronová, droždí sušené, med tekutý

Přidat fotografie receptu