Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové pikeletky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Suroviny

Porce: 20ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 158 kJ /
994 kcal
Bílkoviny21,81 g
Tuky14,04 g
Vláknina6,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy191,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme odpočívat do tepla na 2,5-3 hodiny. Krok 2: Ve 2 lžících vody rozmícháme kypřící prášek a vmícháme ji do těsta. V čisté míse vyšleháme sníh z bílku a 2 lžic ledové vody. Opatrně zabalíme do těsta. Krok 3: Mísu s těstem přikryjeme a necháme 30 minut v pokojové teplotě. Necháme si rozehřát pánev na mírném plameni, tvoříme malé placičky. Krok 4: Pečeme tak dlouho, až je těsto na povrchu suché s velkým množstvím dírek a otočíme. Než dopečeme zbytek placiček, uchováváme hotové pikeletky v teplé troubě.

Zveřejněno 27. 3. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové pikeletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7Or

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové pikeletky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7Or

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Originální recept je na tom stavěný, aby těsto mělo správnou strukturu. Když si všimnete, jsou to malá množství a sníh má v tomto těstě spíše zjemňující funkci, nikoliv kypřící. Ikdyž uznávám, že to droždí mi tam připadá zbytečné a fungovalo by to i bez něj. Příště vyzkouším a uvidím.

:-O Tak koukám, že je to 3x kypřené - droždí, kypřící prášek a sníh z bílků :-O:-)), je to opravdu potřeba???

Tématické fráze:
lečové placičky, rýzová mouka kuchařka, rýžové recepty

Suroviny:
voda, mléko obilné, mouka rýžová, mouka celozrnna pšeničná, fruktóza, droždí sušené, olej, bílek, kypřící prášek bio

Přidat fotografie receptu