Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové jidáše

Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna, díky které zvládneme kynuté těsto velmi snadno.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 1,5 hodiny na kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 1,5 hodiny na kynutí)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 701 kJ /
3 514 kcal
Bílkoviny76,15 g
Tuky148,86 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 820 mg
Sodík 525 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy458,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce, přidejte žloutky, med, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Přidejte máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké. Krok 3: Těsto nechte v teple kynout asi 1 hodinu. Krok 4: Poté ho rozdělte na 18 dílků. Z každého dílku vytvořte uzlík. Krok 5: Nechte ještě půl hodiny vykynout. Troubu včas vyhřejte na 180 °C. Nakonec jidáše potřete vejcem nebo zbylým bílkem. Krok 6: Pečte, dokud nejsou krásně zlatavé.

TIP: Jak a proč se pečou jidáše

Zveřejněno 28. 3. 2013

Poznámka autorky mardosa

Já použila pekárnu, takže jsem to dala všechno do pekárny a těsto mě pěkně vypracovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové jidáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0og7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové jidáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0og7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes::-!:-!:-!

Emča:díky moc,nám chutnají,jsou takové vláčné i třeba druhý den:-))

Zdravím a posílám bodíky,celkem 5 ks. Pekla jsem je dnes,1.dubna a nejprve 1 dávku a jak tu byla celá naše rodinka ,připekla jsem ještě jednou a rovnou ze dvou dávek. Super, neznala jsem a určitě je zařadím. Nejsem dlouho na Topkách,ale recepty mi chodí každý den na mail a fakt se těším a zkouším a moc mě baví dělat něco nového .:-K:yes:

Tématické fráze:
medové jidáše, medové jidášky, medové jidáše recept, medoé jidáše, jidáše nejlepší recept, jidaše recept, medový jidáši s ořechy, jidáše medové recept, velikonoční jidáše medové, jidase polohruba drozdi, nejlepší recept jidaše, medové jidáše s ořechama, medove jidase recepty, recept na medové jidáše, medový jidáši, recept jidáše, velikonoční jidáše top, medové jidaše z pekárny, jidáše medové, nejlepší medové jidáše

Suroviny:
mouka, mléko, med, sůl, droždí čerstvé, máslo, žloutek, vejce

Přidat fotografie receptu