Medové jidáše
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna, díky které zvládneme kynuté těsto velmi snadno.
Suroviny pro 18 kusů
18kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 701 kJ / 3 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,15 g |
| Tuky | 148,86 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 820 mg |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 458,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme žloutky, med, prosátou mouku a sůl.
Krok 2: Nakonec přidáme máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto. Mícháme tak dlouho, dokud se nezačne odlepovat od stěn mísy a není krásně hladké.
Krok 3: Těsto přikryjeme a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
Krok 4: Poté jej rozdělíme na 18 dílků. Z každého dílku vytvoříme uzlík nebo jiný tvar.
Krok 5: Jednotlivé kousky klademe na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
Krok 6: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Před pečením jidáše potřeme vejcem nebo zbylými bílky.
Krok 7: Pečeme asi 12-15 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
Zveřejněno 28. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0og7
Moje poznámka
Medové jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0og7
Nejnovější recepty
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 17 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 26 minutami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 27 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 52 minutami
Smažená rýže
Kajkajak před 6 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 6 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 7 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 8 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 8 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 8 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 10 hodinami
Tématické fráze:
medové jidáše,
medové jidášky,
medové jidáše recept,
medoé jidáše,
jidáše nejlepší recept,
jidaše recept,
medový jidáši s ořechy,
jidáše medové recept,
velikonoční jidáše medové,
jidase polohruba drozdi,
nejlepší recept jidaše,
medové jidáše s ořechama,
medove jidase recepty,
recept na medové jidáše,
medový jidáši,
recept jidáše,
velikonoční jidáše top,
medové jidaše z pekárny,
jidáše medové,
nejlepší medové jidáše
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
med,
sůl,
droždí čerstvé,
máslo,
žloutek,
vejce
Komentáře (4)