Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční věnec bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 190 kJ /
3 153 kcal
Bílkoviny53,13 g
Tuky91,50 g
Vláknina39,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy488,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní nápoj Zajíc, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. Krok 2: V míse smícháme oba druhy mouky, xanthan či guar, zbylý cukr, sůl a citronovou kůru. Krok 3: Přidáme 200 ml vody, olej, rum a kvásek. Dále vmícháme plátky mandlí a rozinky. Krok 4: Zaděláme řidší těsto. Rovnou ho přendáme do formy na věnec (širší bábovková forma) a necháme 40 minut kynout. Krok 5: Pečeme při 160°C 25-30 minut (zkoušíme špejlí). Necháme chvilku zchladnout ve formě a vyklopíme, aby se věnec nezapařil.

Zveřejněno 29. 3. 2013

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční věnec bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0wp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční věnec bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0wp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

to se mi také líbí:yes::yes::yes:

krásné foto:yes::yes:

Kvety: Není zač, klidně se ptejte dál. Případně napište na varimbezlepku@seznam.cz, pokud budu vědět, ráda poradím.

petram:děkuju za odpověď, mám obavy, že vás budu o radu prosit častěji :-)

Kvety: Obecně platí, že je velmi obtížné péct pouze z jednodruhových muk (např. jen z pohankové či kukuřičné). Tyto mouky je vždy potřeba namíchat, jednak kvůli chuti, jednak kvůli kvalitě těsta. Pokud si rovnou koupíte směs na pečení (což je právě např. Doves Farm, Schar, Jizerka, Procelia, Promix atd), lze tyto mouky použít i samostatně. Občas je i tak ráda nakombinuji, těsto pak mívá lepší vlastnosti. Konkrétně u tohoto receptu však byl důvod k namíchání velmi jednoduchý - měla jsem dva zbytky a potřebovala jsem je sdělat :-)

Jsem čerstvý začátečník v bezlepkovém pečení, nemám vůbec žádné zkušenosti. Tak se zeptám: prosím, proč se používají dvě mouky? Mám koupenou mouku Doves farm bílou, je nutné (nebo lepší) smíchat ji i s druhou, jenom z té jedné to nejde? Moc děkuju, asi to bude metoda pokus - omyl, než bezlepkové pečení zvládnu :-). Naštěstí mléko a vejce používat můžu.

pěkňoučký věneček:yes::yes:

Petram, máš ho hezoučký a dávám ti 2.bod:yes:

:yes::yes:+1

Tématické fráze:
doves farm recepty bez vajec a bez mléka, bezlepkový velikonoční věnec, kukuřičný croissant recept, velikonoční věnec bez drozdi, recept velikonoční venec s vejci, venecky bez mleka, velikonoční věnec ze sušeného droždí, věnečky z pohanky, velikonoční zajíc recept bez vajec, recept velikonoční zajíc z kukuřičné mouky, velikonoční recepty, venecky bez vajec, recept na bezlepkovy skoricovy věnečky, skořicový bezlepkový věnec, věnečky bez lepku recept, velikonoční věnec deko, velikonoční věnec recept, recept na croissant z kukuřične mouky, recept na kukuřičné croissanty, doves farm zkušenosti

Suroviny:
mouka bezlepková, xanthan, cukr, sůl, mandle plátkové, rozinky, kůra citronová, šťáva citronová, rum, olej, voda, nápoj sojový zajíc, droždí sušené

Přidat fotografie receptu