Biskupský beránek II.
Beránek na velikonočním stole může být i z těsta na biskupský chlebíček. Můžete ho vyladit spoustou přísad uložených v těstě. Oříšky, kandované ovoce, čokoládové pecičky i rozinky naložené v rumu mohou skvěle dochutit tradiční moučník.
Suroviny pro 1 kus
klasická kameninová forma
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 779 kJ / 3 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,59 g |
Tuky | 164,61 g |
Vláknina | 14,03 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 723 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 370,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rozinky namočíme v rumu (tak, aby rozinky byly potopené).
Krok 2: V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vymačkané rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem.
Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 170 °C ve vyhřáté troubě 50 minut.
Krok 4: Hotového, vychladlého beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Moje poznámka
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 57 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 39 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
biskupský beránek,
beránek z hery,
biskupský beránek z hery,
beranek z podmasli,
recept na biskupskeho beránka,
biskupský beránek s polevou,
biskupský beránek recept,
beránek biskupský,
nejlepší biskupský beránek,
biskupsky chlebicek beranek,
biskupský tvarohový beránek,
velikonoční beránek biskupský s čokoládovou polevou recept,
beránek recept,
velikonoční beránek biskupský,
recept beránek z hery,
beránek s čokoládovou polevou,
biskupský plněný beránek recept,
lepší beránek biskupsky,
beránek plněný,
top biskupský beránek recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
tuk hera,
máslo,
ořechy mleté,
rozinky,
rum,
čokoláda
Komentáře (8)