Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský beránek II.

Beránek na velikonočním stole může být i z těsta na biskupský chlebíček. Můžete ho vyladit spoustou přísad uložených v těstě. Oříšky, kandované ovoce, čokoládové pecičky i rozinky naložené v rumu mohou skvěle dochutit tradiční moučník.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AndelaC AndelaC

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

klasická kameninová forma

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 779 kJ /
3 293 kcal
Bílkoviny75,59 g
Tuky164,61 g
Vláknina14,03 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 723 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy370,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rozinky namočíme v rumu (tak, aby rozinky byly potopené). Krok 2: V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vymačkané rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem. Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 170 °C ve vyhřáté troubě 50 minut. Krok 4: Hotového, vychladlého beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.

TIP: Jak upéct biskupského beránka

Zveřejněno 29. 3. 2013

Poznámka autorky AndelaC

Poměr Hery a másla lze libovolně měnit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxgV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxgV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Ahoj, beránek vypadá dobře, určitě i chutná. Pokud máte těsto suché, přidejte kyselé mléko - já přidávám podmáslí,zvláční těsto a je i chuťově lepší...:yes::-p

Tak jsme ho ochutnali a je dobrý, ale trošku suchý. Jestli to třeba má někdo raději mastnější, tak si bude muset přidat více tuku. :-p

Mili: Já vím, ale my ho nemáme rádi. ;-)

Mimochodem,do biskupského patří kandované ovoce, jinak to biskupský není...

Jana Remkova: Samozřejmě, že můžeš. Já ten poměr udělala takto, ale je to fuk. Jak se říká: "Proti gustu, žádný dišputát." :-);-)

:-p

Jano..jasně,že můžeš dát místo másla heru.:-K

Proč nemůžu dát pouze heru, nebo jen máslo??

Tématické fráze:
biskupský beránek, beránek z hery, biskupský beránek z hery, beranek z podmasli, recept na biskupskeho beránka, biskupský beránek s polevou, biskupský beránek recept, beránek biskupský, nejlepší biskupský beránek, biskupsky chlebicek beranek, biskupský tvarohový beránek, velikonoční beránek biskupský s čokoládovou polevou recept, beránek recept, velikonoční beránek biskupský, recept beránek z hery, beránek s čokoládovou polevou, biskupský plněný beránek recept, lepší beránek biskupsky, beránek plněný, top biskupský beránek recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, kypřící prášek do pečiva, tuk hera, máslo, ořechy mleté, rozinky, rum, čokoláda

Přidat fotografie receptu