Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné závitky se zelím a bramborovým knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 890 kJ /
691 kcal
Bílkoviny107,29 g
Tuky21,44 g
Vláknina8,49 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 891 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy15,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky. Krok 2: Každý z plátků ještě nakrojíme tak, aby vznikl jeden velký plát. Maso naklepeme, nasolíme, napepříme a jen z jedné strany potřeme hořčicí. Krok 3: Na každý takto připravený plát masa dáme podélně krájenou klobásku a okurek. Maso smotneme buď ovážeme špagátem nebo spíchneme jehlicí. Krok 4: 2 cibule nakrájíme na půlkolečka a dáme do olejem vylitého pekáče nebo zapékací mísy. Krok 5: Vložíme závitky, zasypeme paprikou a takto v troubě zlehka opečeme ze všech stran. Stačí aby se maso zatáhlo. Krok 6: Přidáme grilovací koření, kmín, kostky masoxu, přilijeme vodu tak, aby maso bylo do půlky ponořené a pečeme v troubě minimálně hodinu tak, aby se masíčko pěkně rozpadalo.Nezapomínáme každých 10 minut podlévat. Krok 7: Česnek oloupeme, protlačíme česnekovačem a utřeme se solí. Smícháme s trochou oleje a maso tím cca 10 minut před dopečením potřeme. Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem :-)

Zveřejněno 31. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné závitky se zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L18W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné závitky se zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L18W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Hezký závitek:yes:

Debata je zajímavá, ale já půjdu k věci. Závitek vypadá skvěle:yes::yes::yes:. Posílám bod.

No téda :-D jak je to s okurkama vážně netuším, ale nad těma hranolkama jsem teď nedávno zrovna přemýšlela :-D a přišla jsem na to, že hranolky jsou odvozené od slova hranol. jelikož jsou to jakoby bramborové hranoly. Tudíž ty hranoly, zjemněně řečeno ty malé hranolky :D takže jeden by měl být hranolek :-)):-)):-)):-))

otazníček 31. 3. 2013 16:50
Děkuji :)) Takže je to nářeční výraz, ano? Pan okurek z Moravy a paní okurka z Čech. Roztomilé. :-K

otazníček:Varianta okurek je oblastní moravská a užívá se pro označení plodu, nikoli rostliny samotné.(Internetová jazyková příručka);-)
MoniqueLaMutti :-K:-K:-K krásný zavitek

otazníček:Co máš z toho,já taky:-D To je jako jeden hranolek nebo hranolka?

otazníček 31. 3. 2013 13:25
Říká se ten okurek nebo ta okurka? Jsem z toho nějak zmatená. U nás se používá okurka. Co je správně?

Máte skvělý recept? Podělte se o něj!

Přidat recept

Právě bylo uvařeno

Tématické fráze:
vepřové závitky plněné zelím, jídla s bramborovým knedlíkem, zavitky plnene zelim, krkovička s bramborovým knedlíkem, recepty knedliky se zelim, vepřové maso plnene s kysanym zelima bramborové knedlíky, moravsky vrabec plneny, plneny maso s bramborovým knedlíkem, krkovice s bramborovym knedlikem, závitky se zelím, okurky plnene zelim, recepty s bramborovym knedlikem, vepřové závitky plněné kysaným zelím, závitky plnené se zelím, kuřecí závitky s bramborovým knedlíkem, zavitky z krkovice plnene zelim a uzenym, hovezi s bramborovym knedlikem, hovězí s bramborovýmknedlíkem, vepřové závitky se zelím a klobásou, zavitky z krkovice plněné zelím

Suroviny:
pečeně vepřová, klobása, okurka čerstvá, hořčice plnotučná, koření grilovací, pepř, kmín celý, paprika sušená sladká, masox, olej, cibule, olej,

Přidat fotografie receptu