Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné piškotové koule

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 156 kJ /
3 384 kcal
Bílkoviny66,70 g
Tuky82,03 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 151 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy588,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem třeme asi 10 minut, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto tuhé asi jako na nudle (když je málo mouky, roztéká se to). Možná budete muset spíš trošku vody přidat, zdá se, že bývá sušší mouka než dříve. Krok 2: Vyválíme placku asi 4-5 mm silnou a malým hladkým kolečkem průměr 3 cm vypichujeme kolečka. Pečeme v horké troubě 200°C na tukem potřeném plechu dorůžova. Krok 3: Ihned po vytažení z trouby do každého kolečka zespoda lžičkou vydlabeme dolík (musíme pracovat zahorka, takže je lépe péci asi 10 koleček na plechu, aby se to stihlo, nebo mít pomocníky). Krok 4: Zchladlé plníme ušlehanou šlehačkou bez cukru (pozor, ne tou ve spreji), slepíme 2 k sobě, ihned obalíme v čokoládové polevě a hned v kokosu nebo oříškách. Uchováváme v chladu. Konzumovat můžete už následující den, kdy korpusy díky náplni zvláční.

Zveřejněno 21. 12. 2008

Poznámka autorky zizala

Koule můžeme také plnit vařeným sněhem z odložených bílků, ale šlehačka je chutnější. A na obalení je lepší kokos než oříšky. Já z bílků raději upeču jinou dobrotu a vydlabané zbytky používám do nepečeného cukroví. Věřte mi, že pracnost bude po zásluze odměněna a všichni vás budou velebit a chválit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné piškotové koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADL3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné piškotové koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADL3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

zizala::-D

casino: :-)) fotbal:-8:-8

zizala: magdalenka:
:-D Dámy hrají tenis, nebo pinec...?:-D;-)

magdalenka: :-)) Jen ten, kdo nic nedělá, nikdy nic nezkazí ;-)

zizala: naozaj nikto nie je dokonalý?:-))

magdalenka: To se asi stalo někdy každému;-):-8

Ako píše Casino...aj ja som už nadávala na recept (nie tento, iný), keď sa mi nedarilo....až potom som s hrôzou zistila, že som ja spravila chybu - zle som odvážila suroviny...teraz si pri novom recepte, ak treba vážiť, dávam obrovský pozor. Maximálne sa sústredím, prestanem sa vykecávať s okolím.:-))

casino: :-O Tak teď abych šla měřit, kolik ml mají naše polévkové lžíce :-)):-8 Pochybuju, že když to změřím, že ten, kdo bude recept realizovat, bude taky měřit mililitry. Prostě kompaktní tuhé těsto. Recept není určen začátečníkům :-)

No, při domácím pečení je vlhkost mouky to poslední co ovlivňuje těsto. Příčin je více (zmíněná velikost vajec, nezmíněná různá velikost PL:-D ale nejpravděpodobnější je kuchtíkův "kopanec" při počítání a odměřování... Věřte, sám vím o čom mluvím:-8:-8:-8

To mně zajímá :yes::-D

hosta: Vidíš, to mohlo. Tohle cukroví znám už víc než 30 let, sama ho peču 20 let, mám ho tzv. "ve voku". Doplním nejasnosti do receptu :-8

Může to být i velikostí vajec (žloutků)

casino: To jsem nepozorně četla. Deci jsem určitě nepřidávala, maximálně 1-2 lžíce. Tohle těsto je opravdu hodně tuhé, dalo by se říct, že tvrdé, ale je kompaktní. Prostě jako nudlové, možná i tužší.

zizala:
No, pokud děvče muselo přidat "další min deci vody", tak to rozhodně nebylo suchou moukou...;-)

zizala: Moc děkuji :)

Tématické fráze:
šlehačkové koule, piškotové cukroví, koule se šlehačkou, šlehačkové kokosové koule, piškotové brambory, recept na šlehačkové koule, šlehačkové kuličky, cukrářské koule, koule z amonia, koule ze zbytků, šlehačkové koule recept, piškotové koule se šlehačkou, koule s amoniem, koule ze zbytku cukrovi, cukroví koule, cokoladove koule recept, kuličky plněné šlehačkou, nepečené piškotové koule, koule z piškotového těsta, nepečené cukroví ze zbytků

Suroviny:
cukr moučkový, žloutek, mouka hladká, amonium, voda, šlehačka, čokoláda na vaření, tuk 100%, kokos

Přidat fotografie receptu