Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: koláčová forma

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 160 kJ /
3 145 kcal
Bílkoviny47,09 g
Tuky184,88 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 462 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy320,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, těsto rozetřeme do dortové formy, kterou vymažeme máslem a dáme péct na 180°C a pečeme tak 20-30 minut, zkoušíme špejlí, každému peče trouba jinak a tak je čas jen orientační. Krok 2: Koláč necháme vychladnout, natřeme ho džemem, rozprostřeme okapané broskve, uděláme si želatinu ze šťávy co zbyla z broskví a dolijeme do 500 ml vody dle návodu, nevařit. Krok 3: Necháme jí zchladnout a vylijeme na broskve, částečně se nám vpije do koláče, který je pak krásně šťavnatý. Nakonec natřeme našlehanou smetanou se Smetafixem a dáme do lednice chladit.

Zveřejněno 4. 4. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Ovocných koláčů je tu dost, ale s jiným těstem a krom toho ho sem dávám na přání Míši Medkové.

Já jsem džem nepoužila, nemáme rádi koláč moc sladký a za chvíli bude sněden, dcera se přímo futruje.

Vajíčka byly domácí od Šavlinky-přivezla mi je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgYY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgYY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

jistě vyzkouším již na foto vypadá svěže:yes::yes:

Michaela Medkova:Míšo, koláč máš parádní a jsem ráda, že chutnal:yes:, díky, že jsi ho udělala;-)

Dnes jsem vyzkoušela, koláč je opravdu moc dobrý:-p:-p:-p.Dovoluji si přidat foto;-)

Dnes jsem ho upekla znova, ale s tvarohovým krémem podle Hosty a taky výborný. Dávám si fotky;-)

vypadá moc pěkně Jani :yes::yes::-K;-):-p

Bibi, vypadá, že bude moc dobrý a vláčný, chválím a posílám bodíka:yes:

hostaJituš, co to brebtáš, vždyť ho máš krásnej-fakt:-K:yes:díky za fotky;-);-)

ten musí být moc dobré:-))a ty domací vajíčka byli určitě bezva co:-)):-)):-)):-?:-?

ani jsem ho nenechala řádně ztuhnout - dobrý je, hezký už méně:-D

Bibinka: no - já mám jahody kombinovaný s broskvema a navrch to čokoželé, tak uvidím jak to dopadne:-D

hosta:Jitko, mám radost už teď, že ho děláš a dobrý nápad s tím tvarohem-my ho máme rádi:-p. U nás už je snědený, tak zítra ho dělám znova, ale s jahodama a taťulda mi přiveze tvaroh, tak prubnu tu tvou variantu;-)

hosta: jestli to bude dort od Hájka, tak prosím jeden kousek zaslat na anděl :-D

Už je v poslední fázi dokončování, nevydržela jsem, i když jsem měla jiné plány. Když bude fotogenický, přidám. Dala jsem pod to ovoce ještě tvaroh, rozšlehaný s pudinkem ze čtvrtlitru mléka a ztužovačem a bude to dort od Hájka - mí Pražené mi rozumějí:-D

Vyzerá strašne lákavo:-p , ukladám a vyskúšam určite :yes:1 :-)

Michaela Medkova:Míšo Smetafix je podpůrný prášek v pytlíčku, jako třeba Vanilkový cukr, dává se do smetany, kterou budeš šlehat a ona díky tomu smetafixu pěkně ztuhne a ztuhlá i déle vydrží:yes:já si myslím, že to tak rychle sníte, že ho nemusíš ani použít...:-D

Bibi recept je krásný, ale taky mám problém s želatinou a na povrch by možná šla i zakysanka nebo néééé? určitě vyzkouším, ukládám do oblíbených a dávám bodíčka:-K. Díky:-K
Ještě chci dodat, jsem antitalent co to je Smetafix?

kokronilla:Kokronilko, pokud máš z toho strach, tak si kup raději dortové želé, bude to snažší a taky by seš nic nestalo, kdyby jsi použila jenom šlehačku a tu celou, aby byly broskve přikryté a máš to bez problému, ale jednou by jsi tu želatinu měla vyzkoušet-nic to není;-)

sue:Když se bojíš želatiny, tak uvař klasický pudink a místo mléka dej šťávu z broskví a méně cukru, zůstane průsvitný, skoro jako želatina.

No Bibi,to je krása:-KHneď ukladám a niekedy zrealizujem:-)

Taky mně děsí želatina .....
Pak se to tim VŠE pos.....:no::-//:-((:-!

Je nějaký spolehlivý :-O:-O tip ???;-);-);-)
Nebo značka - výrobce.....

Vypadá to moc pěkně, zrovna jsem přemýšlela, co udělám zítra kamarádovi, který se ohlásil na návštěvu, tak myslím, že vyzkouším. Pak napíšu, jak to dopadlo- přiznám se, že co se týká želatiny, jsem úplný začátečník!

Jo, to se mi líbí, ukládám, mám ráda buchty, kde se nemusí šlehat sníh zvlášť. Možná by šla i dortové želé - to co se vaří a do něj rozpuštěná čoko, co mám na hruškovém dortu - a je to jasný:yes::-D:-D

Tématické fráze:
rychly ovocny dort, rychlý koláč z hery, rychly ovocný koláč, ovocný koláč, ovocný kolač recept, ovocné koláče do formy, rychly kolac s ovocem, ovocny kolac z hery, rychlý ovocný koláč z hery, ovocny kolac do dortove formy, rychlý koláč do formy, ovocný koláč do formy, ovocné koláče s krémem recepty, osvěžující koláč, recepty ovocný koláč, dobrý ovocný koláč, osvezujici ovocny kolac, rychlý koláč do dortové formy, rychlé ovocné koláče, recepty rychlý ovocný koláč

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, kompot broskvový, marmeláda, želatina, smetana ke šlehání, smeta-fix

Přidat fotografie receptu