Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinková "zebra"

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: ...

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 339 kJ /
2 949 kcal
Bílkoviny96,14 g
Tuky142,75 g
Vláknina8,31 g
Cholesterol 2,34 g
Sodík 969 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy315,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na světlý piškotový plát oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny a po lžících střídavě přidáváme mouku a sníh z bílků. Lehce, ale důkladně promícháme, rozprostřeme na pečící papír a pečeme asi 10 minut na 175°C. Krok 2: Tmavý plát připravíme stejným způsobem, jen s tím rozdílem, že namísto jedné lžíce mouky přidáme do těsta kakao. Krok 3: Oba upečené pláty necháme na papíru vychladnout. Krok 4: Mezitím připravíme náplň: tvaroh, pomaz. máslo, jogurt, vanilkový cukr a asi 2 lžíce krupicového cukru důkladně promícháme v jedné misce (nešleháme, tvaroh dlouhým šleháním řídne!) Zvlášť ušleháme šlehačku a následně opatrně smícháme s tvarohem. Výsledkem by měla být lehká, nadýchaná hmota, kterou případně ještě podle chuti dosladíme. Krok 5: Z piškotu stáhneme papír, světlý plát položíme na rovný tác nebo plech, potřeme malinovým džemem a 1/2 tvarohové náplně. Přikryjeme tmavým korpusem, na který naneseme zbytek tvarohu. Uhladíme a dáme do chladu. Krok 6: Z kompotů slijeme šťávu a ovoce necháme důkladně okapat. Šťávu odměříme a do 1/2 l doplníme pomerančovým džusem. V tekutině rozmícháme cukrářské želé a připravíme ho podle návodu na obalu. Zatímco hotové želé chladne, na povrch řezů rozložíme okapané mandarinky, které pak po lžících zaléváme vlažným želé. Krok 7: Hotový moučník dáme nejméně na hodinu do chladu.

Zveřejněno 7. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinková "zebra"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zM2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinková "zebra"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zM2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Týý jo, ten řez je jak krájený břitvou a já jsem tu nádheru přehlídla:-O:yes:

perhinka: díky za vyzkoušení:-) S těmi pláty to osobně dělám tak, že je nechám na papíře, vezmu ten světlý,položím ho na tác papírem nahoru a ten pak stahnu. S plátem pak už nehýbám, namažu ho a stejným způsobem položím i ten tmavý;-)

ramona: každý podle své chuti, ale to pomazánkové máslo tam je spíš na zahuštění a taky chuť je trochu jiná... Ale fantazii a experimentům se meze nekladou;-)

nechápu proč netučné tvarohy a vzápětí pomazánkové máslo...tak to je pak jedno ne ? dám tučné a rozředím to třeba jogurtem ...:-O

Zkoušela jsem.. Výborná akorát s těmi pláty se špatně manipuluje jinak super
:-))

řezy máš neskonale krásné:yes::-D

No ty jsou dala bych si ke kávičce:-p:yes::yes:

Krása a určite chutná.:yes:

Krásné řezy:yes::yes::-p

bystrouska: omlouvám se, měla jsem FAKT 1250ml šlehačky u dozdobení:-O:-O. Dostala se tam nějakým nedopatřením, už jsem to opravila, na dozdobení už opravdu další šlehačku nepoužívám;-):-K

bystrouska: :-O ale v postupu ta šlehačka JE!!! ... a v surovinách mám 250ml...;-)

Vypadá luxusně a určitě i tak chutná:-p,ale nezdá se mi 1250 ml šlehačky na zdobení nějak moc:-S:-?

Vypadá to a určitě i chutná výborně:yes:, jen mi tam nějak nesedí ta šlehačku u dozdobení:-K. Jedna je jí nějak moc a pak v postupu o ní není vůbc zmínka:-O. Recept si ukládám a určitě vyzkouším, je to přesně podle našeho gusta:-p

:yes::yes::yes:mňam:yes::yes::yes:

:-pTen je nádherný :yes::yes::-K, také bych ochutnala a ráda ;-):-K

Tématické fráze:
mandarinková pěna, proc ridne tvaroh, cukrářské želé žluté extra silné, mandarinková náplň, svetly plat, mandarinková šlehačka, cukrářské želé extra silné, tac s mandarinkami, mandarinkova dorty, mandarinkova, netucne recepty, mandarinková buchta bez tvarohu s želé, nadýchaný dort žebra, recept na vyborna žebra pecena v pecicim papire, tvarohové zebra muffiny, bananova šarlota, tvarohovo mandarinkova napln, cukrařske piškoty a pomerančovy džus, tvarohová zebra bez mouky, mandarinkova buchta s pomazánkového másla

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, vejce, cukr, mouka polohrubá, kakao, tvaroh ve vaničce, pomazánkové máslo, jogurt bílý, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, cukr krupice, džem malinový, mandarinky, džus pomerančový, želé cukrářské

Přidat fotografie receptu