Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové balenky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 601 kJ /
2 295 kcal
Bílkoviny64,91 g
Tuky157,85 g
Vláknina21,48 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 1,34 g
Sůl2,86 g
Sacharidy143,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a vodu necháme odkapat. Vychladlou rozebereme na listy a paličkou na maso naklepeme žebra listů, aby se daly lépe stočit. Krok 2: Mleté maso smícháme s vařenou rýží, cibulí osmahnutou na slanině, utřeným česnekem a žloutkem. Směs dochutíme solí a pepřem. Na každý list dáme lžíci masové směsi, list sbalíme a ovážeme nití, aby nám při pečení směs nevytékala. Krok 3: Balenky naskládáme do vymaštěné zapékací misky, dle potřeby podlijeme trochou vody a dusíme 10 minut. Krok 4: Smetanu rozmícháme s moukou a šťávou z dušení. Balenky smetanou polijeme a zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Jako příloha se osvědčily vařené brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové balenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové balenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

pozerám že tá kapusta je nejaká kučeravá, a to česká kapusta je slovenský kel......na lahodnosti a jazykovej odchylke ale nič na veci nemení, že sú úžasné

Přidávám fotky kapust. plněného listu a posílám boďku č.3:-).Do mletého masa též nedávám rýži,ale nasekanou kapustu a zalévám půl na půl smetanou sladkou a zakysankou:-p.Jídlo je u nás tradiční a je moc mňam:yes:.

Boubelinda
Taky výborný nápad :yes: +

Balenky jsou výborné. Místo rýže jsem dala zbytek kapusty.:-*;-)

Tématické fráze:
recepty z kapusty, kapusta recepty, mleté maso v kapustovém listu, kapustové karbanátky s mletým masem, plneny kapustovy list, kapustove recepty, mleté maso recepty, kapustové, kapusta plněná mletým masem, plnena kapusta, dušená kapusta s mletym masem, vařená kapusta, kapustové karbanátky z mletého masa, maso v kapustovém listu, vepřové balenky, mleté vepřové maso recepty, mlete maso kapusta, plněné kapustové listy, kapusta slovensky, kapustové karbanátky s masem

Suroviny:
kapusta, rýže, slanina, maso vepřové mleté, mouka hladká, máslo, smetana sladká, česnek, žloutek, pepř, sůl, tuk

Přidat fotografie receptu